www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Σε κλοιό κινητοποιήσεων

Κλειστή είναι από νωρίς το πρωί η άνοδος της Βασ. Σοφίας (εως Σέκερη) λόγω συγκέντρωσης των ιδιοκτητών ΦΔΧ έξω από τη Βουλή. Στο σημείο αναμένεται να συγκεντρωθεί περισσότερος κόσμος κατά τη διάρκεια της ημέρας, εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών.


Σε κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) εξήγγειλε πεντάωρες στάσεις εργασίας από τις 12.00 έως 17.00 το απόγευμα σήμερα και από τις 11.00 π.μ. έως 16.00 μ.μ. την Πέμπτη. Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκεντρωση έξω από τα γραφεία του ΟΣΕ στη οδό Καρόλου και πορεία προς τη Βουλή, αντιτιθέμενοι στο κυβερνητικό σχέδιο για την εξυγίανση του Οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του Μετρό από Δουκίσσης Πλακεντίας έως Αεροδρόμιο, καθώς το δίκτυο ανήκει στον ΟΣΕ και όπως ανακοίνωσε,
δεν μπορεί να εξασφαλίσει την Υπηρεσία Κυκλοφορίας για τις αμαξοστοιχίες της ΑΜΕΛ

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις. Έτσι, με προβλήματα θα ξεκινήσει και η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, καθώς τη Δευτέρα 27/9 και την Τρίτη 28/9 έχουν προαναγγελθεί κυλιόμενες στάσεις εργασίας από τις έξι έως τις εννέα το πρωί και από τις εννέα το βράδυ έως τα μεσάνυχτα. Την Τετάρτη στις 29/9 οι συρμοί δεν θα κυκλοφορούν από τις 12 το μεσημέρι έως τις πέντε το απόγευμα.

Επίσης, σε συμβολικό αποκλεισμό του ΥΠΟΙΚ προχωρούν στις 10 το πρωί παραγωγοί λαϊκών αγορών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την για την υποχρέωση χρήσης ταμειακών μηχανών απο 1ης Οκτωβρίου. Οι παραγωγοί απεργούν την Πέμπτη.

Τέλος, στις 11.00 συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων πραγματοποιούν απολυμένοι της Ολυμπιακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: