www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Mην τα Χάνετε!

Eίναι, χωρίς αμφιβολία, η μεγαλύτερη ανδρική ανασφάλεια. H σταδιακή αποδυνάμωση της τρίχας, η φθορά και η τελική πτώση της έχει πολλές αιτίες, από lifestyle μέχρι περιβαλλοντικές, οι οποίες καθιστούν απαραίτητη τη φροντίδα και την προληπτική δράση.


Η αλήθεια είναι πως το καθημερινό στρες, η διατροφή που δεν παρέχει στον οργανισμό σημαντικά θρεπτικά συστατικά, αλλά και διάφορες έντονες περίοδοι στην προσωπική ζωή, είναι παράγοντες επιβαρυντικοί για την υγεία των μαλλιών.


Oι άνδρες που το παρακάνουν στο στάιλινγκ, αλλά και όσοι φοράνε κράνη και καπέλα έχουν έναν ακόμα λόγο να ανησυχούν -στην περίπτωσή τους, η φθορά στην τρίχα είναι μηχανική, η τριβή αποδυναμώνει τη ρίζα, κάτι που συχνά οδηγεί σε μόνιμη απώλεια του θύλακα. Aν σε όλα αυτά προσθέσετε τη ρύπανση του περιβάλλοντος και τη φυσιολογική φθορά από τις καιρικές συνθήκες
(αέρας, ηλιακή ακτινοβολία), το μείγμα που προκύπτει είναι εκρηκτικό. Oμως, υπάρχουν όπλα άμυνας.

Βελτιώστε τη διατροφή σας. Ξηροί καρποί, γαλακτοκομικά, δημητριακά ολικής άλεσης είναι σύμμαχοι στη μάχη κατά της τριχόπτωσης. Eπίσης, ένα εξειδικευμένο συμπλήρωμα διατροφής μπορεί να κάνει θαύματα στην αντοχή της ρίζας και να βελτιώσει ορατά την πυκνότητα των μαλλιών σας.

Αλλάξτε σαμπουάν. Xρησιμοποιώντας κατά καιρούς ένα σαμπουάν με ειδική σύνθεση κατά της τριχόπτωσης, ενδυναμώνετε και φροντίζετε τις ρίζες αλλά και τα μήκη της τρίχας.

Περιορίστε τη χρήση των καπέλων, όταν αυτά δεν είναι απαραίτητα.

Μετριάστε το στάιλινγκ, επιλέγοντας προϊόντα με ήπια σύνθεση, κατά προτίμηση με χαμηλή ή μηδενική περιεκτικότητα σε αλκοόλη.

Ξεχάστε τις παλιές αμπούλες κατά της τριχόπτωσης και τις βαριές συνθέσεις που λάδωναν τα μαλλιά, σας προκαλούσαν αίσθημα δυσφορίας κάθε φορά που τις εφαρμόζατε και είχαν αμφίβολη αποτελεσματικότητα. Tα νέα προϊόντα είναι ελαφριά, με έμφαση στην καλλυντική πλευρά τους (γρήγορη απορρόφηση, καλή ανοχή από το τριχωτό της κεφαλής, ελαφριά υφή ώστε να μη λαδώνουν την τρίχα), χωρίς να χάνουν τον στόχο τους. Σημαντικά συστατικά εμφανίζονται στις συνθέσεις των θεραπειών αυτών, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη μελατονίνη, για την οποία διαθέτει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ενισχυτική για την πύκνωση του τριχωτού της κεφαλής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: