www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

΄Ολι Ρεν: Πιθανή η στήριξη των τραπεζών από το ταμείο διάσωσης

Ο μηχανισμός στήριξης των κρατών - μελών της ΕΕ που κινδυνεύουν με χρεοκοπία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για τη διάσωση των τραπεζών τους, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν.


Μιλώντας στην οικονομική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο κ. Ρεν συνέστησε ετοιμότητα σε περίπτωση που η δημοσίευση των stress tests των τραπεζών, που αναμένονται εντός του μήνα, αποκαλύψει κάποιο πρόβλημα.

«Τα πρώτα κονδύλια θα είναι εκείνα για τη σταθερότητα των εθνικών προϋπολογισμών και στη δεύτερη γραμμή άμυνας θα έχουμε τα ποσά για την ευρωπαϊκή οικονομία», επεσήμανε.

Πρόσθεσε πως η ευρωπαϊκή παρέμβαση θα μπορούσε να συνδυασθεί, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο,
με τη συνδρομή του ΔΝΤ

Διευκρίνισε εξάλλου πως η βοήθεια θα δίνεται υπό όρους, στις χώρες οι οποίες θα υποβάλλουν επικαιροποιημένα προγράμματα λιτότητας «που θα εστιάζονται κυρίως στην αναπροσαρμογή του τραπεζικού τομέα και στην αντιμετώπιση των πιθανών αναγκών για ανακεφαλαιοποίηση».

Σημειώνεται πως ειδικοί έχουν επανειλημμένα εκτιμήσει πως η Ισπανία ενδέχεται να χρειασθεί εξωτερική βοήθεια για να ανασυγκροτήσει το δίκτυο των περιφερειακών τραπεζών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: