www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Και με τη βούλα «πάγωμα» για επιστροφές ΦΠΑ άνω των 30.000 ευρώ

Οι επιστροφές ΦΠΑ μέχρι 30.000 ευρώ θα καταβάλλονται στο 90% του ποσού χωρίς έλεγχο, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά για μεγαλύτερα ποσά θα διενεργείται υποχρεωτικά προσωρινός έλεγχος σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Στην πράξη το "πάγωμα" που ίσχυε ανεπίσημα για τις επιστροφές ΦΠΑ καταργείται για όσες είναι μέχρι 30.000 ευρώ για τις οποίες θα γίνεται άμεσα επιστροφή του 90% του ποσού και χωρίς προσωρινό έλεγχο.

Όπως σημειώνεται, για ποσά άνω των 30.000 ευρώ, θα γίνεται προσωρινός έλεγχος, ώστε “να αντιμετωπιστεί η καταστρατήγηση των επιστροφών φόρου χωρίς έλεγχο για πλαστά και εικονικά
τιμολόγια σε δήθεν δικαιούχους”.

Η απόφαση του υπουργείου αναφέρει αναλυτικά πως επιτρέπεται να γίνει συμψηφισμός του επιστρεφόμενου ΦΠΑ, σε περιπτώσεις που έχει γίνει αίτηση για έλεγχο και έχει "παγώσει" το υπόλοιπο, με τυχόν χρεωστικά ποσά ΦΠΑ .

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: "Σε κάθε περίπτωση διενεργείται συμψηφισμός του επιστρεφόμενου ΦΠΑ με υποβαλλόμενες χρεωστικές περιοδικές δηλώσεις εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 83 του Κ.Ε.Δ.Ε. και δεν υφίστανται άλλες οφειλές προς το Δημόσιο. Στην περίπτωση που οι ανωτέρω δηλώσεις υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω TAXIS NET, επιτρέπεται κατά παρέκκλιση της ΑΥΟ ΠΟΛ1257/14-11-01, η υποβολή τους χειρόγραφα στην αρμόδια ΔΟΥ, με ταυτόχρονη υποβολή δήλωσης συμψηφισμού του προς επιστροφή ΦΠΑ"..
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: