www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Στο «σφυρί» η ακίνητη περιουσία του Τόλη

Στο «σφυρί» με δημόσιο πλειστηριασμό βγάζει το υπουργείο Οικονομικών το μεγαλύτερο μέρος της ακίνητης περιουσίας του Τόλη Βοσκόπουλου.


Στο Υποθηκοφυλακείο της Νίκαιας έχει εγγραφεί κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας του τραγουδιστή και συζύγου της βουλευτού του ΠαΣοΚ κυρίας Αντζελας Γκερέκου για βεβαιωμένα χρέη προς την Εφορία ύψους 3,5 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι οι συνολικές οφειλές από φόρους εισοδήματος, πρόστιμα και προσαυξήσεις του δημοφιλούς τραγουδιστή φθάνουν τα 5,5 εκατ. ευρώ.

Για τα χρέη του γνωστού τραγουδιστή η αρμόδια ΔΟΥ έχει εγγράψει πέντε υποθήκες σε ακίνητά του για την εξασφάλιση των απαιτήσεων του Δημοσίου. Συνεπώς, θα πρέπει να αναμένεται να υπάρξουν και άλλοι πλειστηριασμοί στην ακίνητη περιουσία του τραγουδιστή ώστε το Δημόσιο να εξασφαλίσει
και τα 5,5 εκατ. ευρώ.

΄Ηδη έχουν ασκηθεί και δύο ποινικές διώξεις εναντίον του κ. Βοσκόπουλου για χρέη προς το Δημόσιο κατά τα έτη 2006 και 2009, οι υποθέσεις όμως που τις αφορούν δεν έχουν εκδικαστεί από τη Δικαιοσύνη λόγω αναβολών τους στα δικαστήρια.

Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν χθες ότι ως σήμερα δεν είχε προχωρήσει κανένας πλειστηριασμός ακινήτων καθώς αναμενόταν το πέρας όλων των δικών (ο τραγουδιστής είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη) και η εξάντληση των τυχόν προθεσμιών, ενώ ως σήμερα δεν εξασφαλίστηκαν τα συμφέροντα του Δημοσίου από τα ενοίκια που εισπράττει ο κ. Βοσκόπουλος επί σειρά ετών και από τυχόν άλλα εισοδήματα που έχει.

Για τα βεβαιωμένα χρέη του συζύγου της παραιτήθηκε από τη θέση της υφυπουργού Πολιτισμού στις 20 Μαΐου η κυρία Γκερέκου. Υπέβαλε την παραίτησή της για λόγους ευαισθησίας και ευθιξίας, όπως ανακοίνωσε και προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή αφορμή για να πληγεί η κυβέρνηση.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: