www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Διά βοής εξελέγη ο Ανδρέας Λυκουρέντζος

Ο βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος είναι από σήμερα το μεσημέρι ο νέος γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας. Εξελέγη διά βοής από τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, καθώς κατά τη συνεδρίαση που προηγήθηκε, συμφωνήθηκε να μην στηθεί κάλπη εφόσον είχε παραμείνει μόνον ένας υποψήφιος, μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας του Κώστα Μαρκόπουλου.


«Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τις ιδέες και το πρόγραμμα του προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, που θα δώσει ελπίδα στην χώρα», είπε απευθυνόμενος στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, στο πρώτο του μήνυμα με την ιδιότητα του γραμματέα του κόμματος.

Ακόμη, δεσμεύθηκε ότι θα εργαστεί για την ανασυγκρότηση του κόμματος και τη μείωση της κομματικής γραφειοκρατίας, προσθέτοντας ότι «είναι ώρα να αισθανθούν οι Έλληνες ότι τα στελέχη της ΝΔ είναι δίπλα τους».

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον κ. Λυκουρέντζο απέστειλε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης. «Αγαπητέ Ανδρέα, Τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εκλογή σου. Εύχομαι η θητεία σου στη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
να αναδείξει το ρόλο του κόμματός σας. Πιστεύω ότι σήμερα οι πολίτες απαιτούν την ουσιαστική μας συμβολή στη διαμόρφωση προϋποθέσεων συνεννόησης σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα. Αυτή την απαίτηση πιστεύω ότι θα την υπηρετήσουμε».

Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει σχέδιο «για να βγάλει την οικονομία από τα δεσμά του μνημονίου».

«Κεντρικός στόχος είναι να γίνουμε εξωστρεφείς, να βγούμε από τα στεγανά του κόμματος και να πείσουμε την κοινωνία ότι έχουμε χαράξει τη γραμμή με το χθες, ότι κοιτάμε μόνο μπροστά και ότι έχουμε σχέδιο για να βγάλουμε την οικονομία από τα δεσμά του μνημονίου», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι «η Ν.Δ. ως κυβέρνηση ζήτησε συναίνεση, ως αντιπολίτευση πρόσφερε τη συναίνεση, αλλά ποτέ δεν δέχθηκε υποταγή, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που δεν πρόσφερε συναίνεση και υποτάχθηκε».
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: