www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Ευρω-αποκλεισμός στη Γαύδο για λόγους ασφαλείας

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση έμεινε η Γαύδος μετά την απαγόρευση στα πλοία «Δασκαλογιάννης» και «Σαμαριά» της ΑΝΕΝΔΥΚ να μεταφέρουν επιβάτες στο ακρητικό νησί. Η εξέλιξη δρομολογήθηκε καθώς τίθενται σε ισχύ οι νέοι κανόνες ασφαλείας της ΕΕ που δεν επιτρέπουν σε πλοία τέτοιου τύπου να μεταφέρουν επιβάτες πέραν των παράκτιων δρομολογίων.

Το θέμα θα συζητηθεί το Σάββατο σε έκτακτη συνεδρίαση του κοινοτικού συμβουλίου Γαύδου.

Ο κοινοτάρχης Γαύδου Ευστράτιος Λαμπάκης χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή "πολύ δυσάρεστη δεδομένου ότι οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος αποτελούν για το νησί τη χρονική περίοδο των
πολλών επισκεπτών".

Η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Δυτικής Κρήτης (ΑΝΕΝΔΥΚ) που εκτελεί τα δρομολόγια, ζητεί να εξαιρεθούν τα δύο πλοία της, «Σαμαριά» και «Δασκαλογιάννης» από την Ευρωπαϊκή Οδηγία, αφού πρόσφατα είχε αναβαθμίσει τα μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΝΕΝΔΥΚ, Γιάννη Μπραουδάκη "το πρόβλημα αρχίζει με την αλλαγή των κανόνων ασφαλείας που προκύπτουν από την ευρωπαϊκή οδηγία 9818. Με βάση την οδηγία, από την 1η Ιουλίου υποβαθμίζονται κάποια πλοία. Τα δικά μας σκάφη, το "Σαμαριά" και το "Δασκαλογιάννης", με τη συμμόρφωση που είχαμε κάνει το 2006, είχε επιτραπεί να δέχονται 500 επιβάτες έκαστο".

Η ΑΝΕΝΔΥΚ έχει αγοράσει ήδη πλοίο για να εκτελεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο, ωστόσο η μετασκευή του θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2011.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: