www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

«Πυρήνες»: Αρνήθηκαν το διορισμό τους οι συνήγοροι

Με νέα εμπόδια συνεχίζεται η δίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Τον αυτεπάγγελτο διορισμό τους αρνήθηκαν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, πλην των συνηγόρων της Κ.Καρακατσάνη, Νίκου και Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι δήλωσαν στο δικαστήριο ότι η εντολέας τους δεν είπε ποτέ ότι αποχωρεί από τη διαδικασία και ότι οι ίδιοι ποτέ δεν καταργήθηκαν.


Οι δύο συνήγοροι ζήτησαν την ανάκληση της απόφασης για αυτεπάγγελτο διορισμό τους, αίτημα το οποίο αρνήθηκε τόσο η πρόεδρος όσο και το δικαστήριο στο οποίο προσέφυγαν.

Οι Νίκος Βογιατζάκης και Ερρίκος Ράλλης, ελεύθεροι κατηγορούμενοι, δήλωσαν ότι απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης τους οι συνήγοροί τους και επανέλαβαν ότι αρνούνται να συμμετέχουν στη διαδικασία. Ο Ράλλης δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εκπροσωπείται σε μία δίκη με αυθαιρεσίες.

Η πρόεδρος, παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα, διέταξε να διαβιβαστούν τα πρακτικά με τις αρνήσεις των συνηγόρων να αποδεχτούν τον αυτεπάγγελτο διορισμό τους στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών και στο Δικηγορικό Σύλλογο Ο εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να προχωρήσει στο διορισμό νέων δικηγόρων, πρόταση την οποία αρνήθηκε η πρόεδρος. Αυτή τη στιγμή το
δικαστήριο βρίσκεται σε διάσκεψη.

Εν τω μεταξύ, την πρόθεσή τους να ξεκινήσουν απεργία πείνας γνωστοποίησαν, με γραπτές δηλώσεις τους, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι τέσσερις από τους έξι κατηγορούμενους που κρατούνται. Όπως δήλωσαν, δε θα προχωρήσουν σε απεργία οι Αλέξανδρος Μητρούσιας και Κωνσταντίνα Καρακατσάνη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: