www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Σε κινητοποιήσεις οι αγρότες από Δευτέρα

Ακαρπη απέβη σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους, η συνάντηση των αγροτών και κτηνοτρόφων από τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε αίθουσα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, στη Θεσσαλονίκη.


Όπως έκαναν γνωστό, από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, ξεκινούν κινητοποιήσεις, σύμφωνα με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των συλλόγων τους που συνεδρίασε αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης με την ηγεσία του υπουργείου, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεών τους.

Στα ζητήματα που έθεσαν κατά τη συνάντηση οι αγρότες, κυριάρχησε το θέμα των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για το οποίο ζητούν να καταβάλλονται στο σύνολό τους μέσα από μια δίκαιη και αποτελεσματική διαδικασία εκτίμησης των ζημιών. Τέθηκε επίσης το θέμα του Μητρώου Αγροτών,
καθώς και το αίτημα για φθηνό αγροτικό πετρέλαιο.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι ζήτησαν ακόμη την ολοκλήρωση των αρδευτικών έργων -κυρίως στη Θεσσαλία- την ολοκλήρωση του μητρώου αγροτών και τη διενέργεια ελέγχων για να αποτραπούν οι μαζικές εισαγωγές αγροτικών προϊόντων και ζωοτροφών από χώρες των Βαλκανίων και ευρύτερα της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σχολιάζοντας την απόφαση των εκπροσώπων των συντονιστικών επιτροπών Μακεδονίας και Θεσσαλίας, να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε ότι είναι δικαίωμά τους να κάνουν αυτό που πιστεύουν, καλώντας τους ωστόσο να το ξανασκεφτούν.

«Θεωρώ ότι η συζήτηση που κάναμε ήταν εξαντλητική και η απάντησή στα αιτήματά τους θετική», τόνισε.

Νωρίτερα, ο κ. Σκανδαλίδης, στη διάρκεια της πολύωρης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τους εκπροσώπους αγροτοκτηνοτρόφων από 13 μπλόκα, ξεκαθάρισε ότι πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τους πραγματικούς παραγωγούς αγροτικών και κτηνοτροφικών προιόντων, καθώς και να εξυγιάνει το χώρο.

Στην πολύωρη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι συντονιστικών επιτροπών από τους νομούς Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Σερρών, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Χαλκιδικής, Φλώρινας, Γρεβενών και Κοζάνης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: