www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Χ.Καστανίδης: Η δίκη των «Πυρήνων» θα συνεχιστεί

Η δίκη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» θα συνεχιστεί με όλες τις νόμιμες προβλέψεις και διαδικασίες, ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης.


Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε εν τω μεταξύ να προχωρήσει η εκδίκαση της υπόθεσης, χωρίς δικηγόρους και με απόντες του κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με την απόφαση που ανέγνωσε η πρόεδρος, το δικαστήριο θεωρεί παρελκυστική την τακτική των κατηγορουμένων, υποστηρίζοντας ότι με τις ενέργειές τους προβαίνουν σε καταχρηστική άσκηση του δικαιώματός τους να έχουν δικηγόρο της επιλογής τους με απώτερο στόχο την αδυναμία εκδίκασης της υπόθεσης. Επιπρόσθετα το δικαστήριο έλαβε υπόψη και το γεγονός της επικείμενης λήξης του 18μηνου για την προφυλάκιση ορισμένων εκ των κατηγορουμένων.

Η δίκη συνεχίστηκε σήμερα με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου από τον εισαγγελέα έδρας. Η
διαδικασία θα επαναληφθεί αύριο με την εξέταση των πρώτων μαρτύρων.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Καστανίδης αναφέρθηκε και στο παγιδευμένο δέμα με παραλήπτη το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο εξουδετερώθηκε χθες με ελεγχόμενη έκρηξη, σημειώνοντας πως η εκρηκτική ύλη που περιείχε, ήταν μεγαλύτερη από αυτήν του δέματος το οποίο είχε εκραγεί στο γραφείο του Μ. Χρυσοχοΐδη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: