www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Αποχώρησε και από την εξεταστική για τα ομόλογα η Ν.Δ.

Αποχώρησε από την εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση της υπόθεσης των δομημένων ομολόγων η Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο εις βάρος πολιτικών προσώπων.


Πριν από δύο ημέρες η αξιωματική αντιπολίτευση είχε αποχωρήσει από την προανακριτική επιτροπή για το Βατοπέδι. Πρόκειται για κινήσεις που εκτιμάται ότι εντάσσονται στη στροφή της Ρηγίλλης προς την ομαλή συνεύρεση με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή και το περιβάλλον του, ενόψει και των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Νοεμβρίου.

Για την υπόθεση των ομολόγων, η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι έχει ήδη βγάλει πόρισμα και και έχει προαποφασίσει για ενόχους χωρίς στοιχεία. κάνει λόγο για "δομημένο
αποπροσανατολισμό, δομημένο εκβιασμό και δομημένα ψεύδη".

Χθες, η πρώην διευθύντριας της διεύθυνσης Δ23 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Παναγιώτα Σπυρουλοπούλου, είχε καταθέσει ότι ο τότε υφυπουργός Οικονομίας Π. Δούκας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γ. Κουρής, είχαν ενημερωθεί για τις επιφυλάξεις της αρμόδιας υπηρεσίας σχετικά με το δομημένο ομόλογο της J.Ρ. Morgan.

Γνωστοποιώντας την απόφασή της να αποχωρήσει από την επιτροπή, η Ν.Δ. αναφέρει ότι είχε ζητήσει από την αρχή τη διερεύνσηη της υπόθεσης από το 1997. Επίσης, σημειώνει ότι τα μέλη της επιτροπής ουδέποτε έλαβαν γνώση του πορίσματος έρευνας που έκανε η Βρετανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εις βάρος της J.P. Morgan και της εμπλεκόμενης στην υπόθεση Νorth Asset Management, ύστερα από αίτημα της ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: