www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Εξερευνώντας την άβυσσο του Τιτανικού...

Στις 15 Απριλίου του 1912 περίπου στις 2 το πρωί ο Τιτανικός βυθίζεται στη Νέα Γη, ύστερα από την πρόσκρουση στο παγόβουνο, περνώντας από τη στιγμή εκείνη στην ιστορία ως το πολυτελέστερο και μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο.


Από τότε, πολλές αποστολές αποτελούμενες από ειδικούς επιστήμονες και ερευνητές επιχείρησαν να ανακαλύψουν τα μυστικά του Τιτανικού, στα 4.000 μέτρα βάθος.

Παρασυρμένος ακόμη και ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης, Τζέιμς Κάμερον, αποφάσισε να γυρίσει το ντοκιμαντέρ "Τα φαντάσματα του Τιτανικού" το 2003.

Στο πλαίσιο, ωστόσο, της πιο πρόσφατης "διαδραστικής" αποστολής, του διαδικτυακού ντοκιμαντέρ "Return to the Deep", αρχαιολόγοι και ωκεανογράφοι έχουν θέση ως στόχο να αξιολογήσουν την κατάσταση του ναυαγίου χάρη σε ένα τηλεχειριζόμενο μικρό υποβρύχιο εξοπλισμένο με κάμερες
υψηλής ανάλυσης.

Από τις 22 Αυγούστου, οι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να παρακολουθήσουν σε απ' ευθείας μετάδοση τις προσπάθειες των επιστημόνων και να εξερεύνησουν και εκείνοι τον Τιτανικό, μέσω του Twitter και του Facebook.

Το όλο εγχείρημα επιβλέπει η εταιρεία RMS Titanic Inc., η οποία έχει περισυλλέξει περισσότερα από 5.000 αντικείμενα από το κουφάρι του πλοίου.

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας υπάρχει πλούσιο υλικό σε φωτογραφίες, βίντεο και χάρτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: