www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Συλλήψεις για δορυφορική πειρατεία της NOVA

Στη σύλληψη δύο ατόμων, ενός Έλληνα και μιας αλλοδαπής, για οργανωμένη μορφή δορυφορικής πειρατείας μέσω ίντερνετ, προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για ακόμη επτά Ελληνες.


Όπως ανακοίνωσε η ΓΑΔΑ, οι συλληφθέντες, με τη χρήση αποκωδικοποιητών φορτωμένων με ειδικό παράνομο λογισμικό, διένειμα παράνομα, μέσω διαδικτύου, το συνδρομητικό σήμα της NOVA.

Για το λόγο αυτόν, η εταιρεία Multichoice Hellas υπέβαλε μήνυμα κατ’ αγνώστων, καταγγέλλοντας ότι αυτές οι παράνομες υπηρεσίες προσφέρονται σε χρήστες έναντι αγνώστου χρηματικού ποσού, χαμηλότερου της νόμιμης μηνιαίας συνδρομής για το μπουκέτο NOVA και οδηγούν στην απώλεια κερδών τόσο για την ίδια την εταιρεία όσο και για το ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με τη Multichoice, η οικονομική ζημιά που έχει υποστεί το δημόσιο για τα έτη 2008-2009 ανέρχεται στο ποσό των 15.975.360 ευρώ.

Κατά τη διενέργεια ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ένας φορητός Η/Υ μέσω του οποίου γινόταν ηλεκτρονική διαχείριση .

• πέντε δορυφορικοί δέκτες παρανόμως προγραμματισμένοι για θέαση, μέσω διαδικτύου
συνδρομητικών καναλιών της NOVA, άνευ καταβολής χρηματικής συνδρομής.

• δύο προγραμματιστές καρτών.

• Τρεις δίσκοι Η/Υ και τρεις συσκευές σύνδεσης στο διαδίκτυο (modem-router).

• τέσσερεις κάρτες θέασης δορυφορικών καναλιών, εκ των οποίων μία για τα πολωνικά δορυφορικά κανάλια CYFRA+, μία για τα αλβανικά δορυφορικά κανάλια DigitAlb, και δύο για το ελληνικά συνδρομητικά δορυφορικά του μπουκέτου καναλιών NOVA της εγκαλούσας εταιρείας.

Σε βάρος των συλληφθέντων -οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα- σχηματίστηκε δικογραφία για για παράβαση των διατάξεων περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ' επάγγελμα, περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: