www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Ελ. Βενιζέλος: Ακυρώσεις πτήσεων από και προς Λονδίνο

Σε ακυρώσεις πτήσεων από και προς το Λονδίνο προχωρούν έως και αύριο το πρωί οι αεροπορικές εταιρείες Easy Jet και British Airways, εξαιτίας της ηφαιστειακής στάχτης που μεταφέρεται από την Ισλανδία στον εναέριο χώρο της Βρετανίας.


Συγκεκριμένα, από το Ελευθέριος Βενιζέλος ανακοινώθηκε πως ακυρώνονται οι ακόλουθες πτήσεις:

Easy jet

Ώρα: 14.40 από Αθήνα προς Gatwick

Ώρα: 18.20 (τοπική ώρα) από Gatwick προς Αθήνα

Ώρα: 19.00 από Αθήνα προς Gatwick
British Airways

Ώρα: 19.10 από Αθήνα προς Χίθροου

Ώρα: 2.25 (τοπική ώρα -ξημερώματα 16/4)από Χίθροου προς Αθήνα

Ώρα: 8.15 (16/4) από Αθήνα για Χίθροου

Ακυρώσεις πτήσεων ανακοινώθηκαν και στα αεροδρόμια του Χίθροου, του Γκάτγουικ, του Κάρντιφ, του Μάντσεστερ, του Λίβερπουλ, του Νιουκάστλ, του Στάνστεντ, του Μπέρμινγκχαμ και του Μπρίστολ, ενώ κλειστά είναι και όλα τα αεροδρόμια της Σκωτίας.

H British Airways ματαίωσε όλες τις εσωτερικές πτήσεις, που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα.

Τα αεροπορικά δρομολόγια διεκόπησαν καθώς οι στάχτες από το ηφαίστειο του παγετώνα Εϊγιαφιατλαγιοκούλ, 120 χιλιόμετρα από την ισλανδική πρωτεύουσα Ρέικιαβικ, έχουν καλύψει την περιοχή.

«Μετά από σύσταση του Γραφείου Μετεωρολογίας, η Εθνική Υπηρεσία Αερομεταφορών επέβαλε περιορισμούς στον βρετανικό εναέριο χώρο εξαιτίας της ηφαιστειακής στάχτης που μεταφερεται από την Ισλανδία στην Βρετανία», δήλωσε η εκπρόσωπος του αεροδρομίου Στάνστεντ του Λονδίνου.

Ανάλογοι περιορισμοί επιβλήθηκαν χθες Τετάρτη στην Ισλανδία και τη Νορβηγία, ενώ αξιωματούχοι στο Ρέικιαβικ επισήμαναν ότι προβλήματα θα επεκταθούν και στη Σουηδία, την Φινλανδία, την Δανία και σε περιοχές της βορειοδυτικής Ρωσίας.

Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν χθες από τα σπίτια τους καθώς επίκειται έκρηξη του ηφαιστείου και πληθαίνουν οι σεισμικές δονήσεις στην περιοχή.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: