www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Η Βρετανία σκέφτεται να μετριάσει την εισροή φοιτητών

Ο αριθμός των ξένων φοιτητών που εισέρχονται στη Βρετανία είναι «ανυπόφερτος», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης, Ντάμιαν Γκριν.


Τα σχόλια του υπουργού πραγματοποιούνται ενώ έρευνα του υπουργείου Εσωτερικών επισημαίνει ότι το ένα πέμπτο των φοιτητών που εισέρχονται στη Βρετανία εξακολουθούν να παραμένουν στη χώρα ακόμη και οχτώ χρόνια αφού τους χορηγηθεί βίζα.

Η έρευνα μελέτησε μετανάστες εκτός ΕΕ που ήρθαν στη Βρετανία το 2004. Οι περισσότεροι από αυτούς (185.000) ήταν φοιτητές και το 21% παρέμεινε στη χώρα ακόμα και πέντε χρόνια μετά την έκδοση βίζας, κάτι που σημαίνει ότι είτε
βρήκαν εκεί εργασία είτε παρέμειναν για οικογενειακούς λόγους.

Ο Γκιρν, που αναμένεται σήμερα να πραγματοποιήσει ομιλία για τη μεταναστευτική πολιτική δήλωσε: "Δεν μπορούμε να υποθέσουμε ότι όλοι όσοι έρχονται εδώ έχουν ικανότητες που δεν μπορεί να προσφέρει το βρετανικό εργατικό δυναμικό".

Ο ίδιος επεσήμανε ότι θα πρέπει να εξεταστούν οι λόγοι που οι φοιτητές παραμένουν στη χώρα.

Τα επίσημα στοιχεία, που δημοσιεύθηκαν τον περασμένο μήνα εμφανίζουν ότι η καθαρή μετανάστευση στη Βρετανία αυξήθηκε από 33.000 σε 196.000 το 2009. Ο αριθμός των καρτών βίζα που εκδόθηκε για φοιτητές ενισχύθηκε κατά 35% στο 362.015.

Ο Γκριν, που αναμένεται να περιορίσει την είσοδο ξένων φοιτητών στη χώρα επεσήμανε ότι αυτά τα ποσοστά αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση συνασπισμού κληρονόμησε ένα σύστημα μετανάστευσης "εκτός ελέγχου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: