www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Ενεργοποίηση των εισαγγελικών αρχών ζητεί ο ΣΕΤΕ για τα ταξί


Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε απευθύνθηκε ο ΣΕΤΕ, ζητώντας την ενεργοποίηση των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών - στις οποίες καταλογίζει αδράνει και ανοχή, προκειμένου να δοθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί λόγω των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών ταξί.

Ειδικότερα, ο Σύνδεσμος παρακαλεί τον κ. Τέντε να δώσει τις κατάλληλες οδηγίες και εντολές, διότι, όπως αναφέρει, «τυχόν παράταση ή επανάληψη των φαινομένων κατάληψης ή αποκλεισμού οδών, λιμένων και αεροδρομίων μας δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια από το να κινήσουμε κάθε νόμιμη
διαδικασία κατά παντός υπευθύνου, συμπεριλαμβανομένων όσων παραλείπουν να εκπληρώσουν τα νόμιμα καθήκοντά τους».


Καταγγέλλει μάλιστα πως παρά τις προφανείς παραβάσεις του νόμου (παρακώλυση συγκοινωνιών, παρεμπόδιση διακίνησης επιβατών, κλπ), σε πολλές περιοχές της χώρας μας, οι κατά τόπους εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές «εμφανίζονται να επιδεικνύουν ανεξήγητη αδράνεια ή/και ανοχή [. . .] δίχως καν να επιχειρείται η σύλληψη των δραστών».

«Υπό τις συνθήκες αυτές», συμπληρώνει, «η στάση ορισμένων εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών αγγίζει προδήλως τα όρια της παράβασης καθήκοντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: