www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Αντ. Σαμαράς: Μηδενισμός του ελλείμματος αν δουλέψει η Οικονομία

H Ελλάδα θα μπορούσε να δανειστεί χρήματα από τις αγορές -έστω και πανάκριβα- τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο, όπως έπραξαν η Ποροτογαλία και η Ιρλανδία και να μην υπογράψει μνημόνιο, δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο Αντώνης Σαμαράς. Επέμεινε ότι το έλλειμμα μπορεί να μηδενιστεί χωρίς νέα μέτρα, «φτάνει να δουλέψει η Οικονομία»


Ζήτησε από τους πολίτες να στείλουν μήνυμα στις εκλογές της Κυριακής, ότι ο λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα και ζητά άλλη πολιτική για να βγει από την κρίση.

Στο ερώτημα πως μπορεί να ξεπεραστεί η κρίση δανεισμού, απάντησε "με ανάπτυξη", χαρακτηρίζοντας "αργό θάνατο" τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην οικονομία.

Αναφερόμενος στα σενάρια "οικουμενικής κυβέρνησης", ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε πως το πρόβλημα δεν είναι να μοιράσουμε υπουργεία, αλλά να αλλάξει η "καταστροφική πολιτική
της ασφυξίας".

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εκβιάζει με την απειλή των πρόωρων εκλογών και αναζητά συνενόχους. "Θα προστατεύσω το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να στέλνουν μηνύματα στην κυβέρνηση και αν ο κ. Παπανδρέου πάρει την ευθύνη πρόωρων εκλογών, εγώ είμαι εδώ", είπε.

Με αφορμή το γεγονός ότι βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη, έκανε αναφορά στον αγωγό που θα συνδέει την πόλη με το Μπουργκάς της Βουλγαρίας. Υποστήριξε ότι έχει ευθύνη ο πρωθυπουργός και το ΠΑΣΟΚ επειδή το έργο έχει κολλήσει, όπως και για την ακυρωθείσα επένδυση στον Αστακό.

Για τη μουσουμανική μειονότητα, ο Αντ. Σαμαράς δήλωσε ότι η Ν.Δ. είναι αντίθετη σε κάθε προσπάθεια διαχωρισμού των Ελλήνων πολιτών της Θράκης.

Ανέφερε ότι αν εκλεγεί στην κυβέρνηση θα καταργήσει τον μεταναστευτικό νόμο, ισχυριζόμενος ότι συμβάλλει στη ροή λαθρομεταναστών προς τη χώρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: