www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Ο Διεθνής Τύπος για τα ελληνικά δέματα - βόμβες

Τα διεθνή μέσα Ενημέρωσης δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την έκρηξη της παγκόσμιας τρομοκρατίας.
Το Associated Press δημοσιεύει επιγραμματικά τα γεγονότα στην Ελλάδα, μη παραλείποντας να κάνει αναφορά στις συλλήψεις στις οποίες προέβη η Αστυνομία.

Ο Μάλκολμ Μπραμπάντ του BBC, λέει ότι φαίνεται πως πρόκειται για μια συντονισμένη επίθεση εξτρεμιστικής ομάδας. Συνεχίζει αναφέροντας τις εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής: Υποψιάζονται τους «Πυρήνες» και θεωρούν ότι η τρομοκρατική οργάνωση προσπαθεί να εκκινήσει επανάσταση κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.Το Associated Press κάνει λόγο για αύξηση της ανησυχίας στην Ελλάδα, καθώς πλησιάζουν ζωτικής σημασίας εκλογές και τις συνδέει με τις δηλώσεις Παπανδρέου ότι δηλαδή ίσως κηρύξει
πρόωρες εκλογές αν ηττηθεί ηχηρά το ΠαΣοΚ.

Επίσης, το BBC επισημαίνει ότι ο Νικολά Σαρκοζί, βρίσκεται ανάμεσα στους στόχους των πακέτων-βομβών της Αθήνας. Ενας από τους άνδρες που κρατείται, θεωρείται ότι ανήκει στην οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς», που βρίσκονται πίσω από διάφορες επιθέσεις στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται επίσης, η πρόσφατη επίθεση (15 Ιουνίου 2010) στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπου έχασε τη ζωή του ένας από τους στενούς συνεργάτες του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργος Βασιλάκης.

CNN
«Μία τραυματίας από έκρηξη πακέτου στην Αθήνα» σημειώνει το CNN. «Δύο οι συλληφθέντες, ο ένας εκ των οποίων πιστεύεται ότι αποτελεί μέλος της Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. Οι Αρχές εξετάζουν το βίντεο από το πρώτο πρακτορείο courier προκειμένου να ανακαλύψουν την ταυτότητα του ανθρώπου που παρέδωσε το πακέτο».

Τα γαλλικά μέσα France24, Le Monde και Le Figaro προβάλλουν το θέμα ψηλά και κάνουν ιδιαίτερο λόγο για την εμφάνιση του ονόματος του γάλλου πρωθυπουργού στη θέση του παραλήπτη ενός από τα ελληνικά πακέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: