www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Ενοχλημένος ο Κόκκαλης από τον... επιθετικό Μαρινάκη

O Σωκράτης Κόκκαλης άνοιξε την πόρτα της ΠΑΕ Ολυμπιακός σε κάθε ενδιαφερόμενο επενδυτή και ο Βαγγέλης Μαρινάκης δείχνει ιδιαίτερα... ζεστός για να συμμετάσχει στο νέο διοικητικό σχήμα της ομάδας του Πειραιά.


Ωστόσο, η επιθετική τακτική του Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος επιδιώκει συμμαχία με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, δεν σχολιάστηκε με τον καλύτερο τρόπο στους κύκλους της ΠΑΕ. «Θέλει να... πάρει την ΠΑΕ και όχι να την αγοράσει» ήταν μία από τις αντιδράσεις.

Το σενάριο σύμπραξης Μαρινάκη - Λαυρεντιάδη φαντάζει αρκετά πιθανό, καθώς έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν σχεδόν 100 εκατομμύρια ευρώ και να αποκτήσουν το μετοχικό πακέτο της ΠΑΕ.

Για να γίνει, πάντως, κάτι τέτοιο, πρέπει πρώτα απ' όλα να γίνει η αποτίμηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, διαδικασία που έχει
ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Τετάρτη (26/5).

Ουσιαστικά, από εκείνη την ημέρα κι έπειτα θα ξεκινήσουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού τις ουσιαστικές επαφές με ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πάντως, κατέστησε σαφές πως θέλει να εμπλακεί στα διοικητικά του Ολυμπιακού και είναι διατεθειμένος να δαπανήσει πολλά χρήματα για την ενίσχυση της ομάδας.

Ωστόσο, ο Έλληνας επιχειρηματίας περιμένει από τον Σωκράτη Κόκκαλη να καλύψει τα χρέη που υπάρχουν στην ΠΑΕ και ακολουθεί επιθετική τακτική.

Σε δηλώσεις του μάλιστα άφησε να εννοηθεί πως ο Σωκράτης Κόκκαλης θα πρέπει να καλύψει τα χρέη της ΠΑΕ πριν αποχωρήσει. Γι' αυτό το λόγο και οι συνεργάτες του προέδρου του Ολυμπιακού δεν σχολίασαν με τον πιο θετικό τρόπο τις προθέσεις του Μαρινάκη, τονίζοντας πως δεν μπορεί να θέλει να μπει στη διοίκηση χωρίς να δώσει κι αυτός χρήματα, ώστε να κλείσουν οι τρύπες.

Αυτή η τακτική έρχεται, σε μία περίοδο κρίσης για τον Ολυμπιακό και μπορεί στο παρελθόν Κόκκαλης και Μαρινάκης να μην τα βρήκαν, ωστόσο, τώρα τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερες ανάγκες, ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιδιώκει να πάρει με το πλευρό του και τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Πληροφορίες αναφέρουν τέλος πως εντός της εβδομάδας ο Μαρινάκης θα συναντηθεί στο Λονδίνο με τον Σωκράτη Κόκκαλη, καθώς και οι δύο τους θα βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Αγγλίας για δουλειές.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: