www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Χάρης Καστανίδης: «Να μην διστάσει το ΠΑΣΟΚ μπροστά σε πιθανές ευθύνες στελεχών του»

Οι υπάρχουσες διατάξεις της ποινικής νομοθεσίας δεν αποτρέπουν τον καταλογισμό ευθυνών και την τιμωρία για τα σκάνδαλα που διερευνά η Βουλή, υπογραμμίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News». Ο Χ. Καστανίδης επισημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα χάσει το προνόμιο της αξιοπιστίας αν διστάσει να προχωρήσει μπροστά σe ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες στελεχών του.

"Αν ένα κόμμα και μία κυβέρνηση που δίνουν σθεναρά τη μάχη για τη διαφάνεια διστάσουν μπροστά σε πιθανές ποινικές ευθύνες στελεχών τους, τότε θα έχουν χάσει το προνόμιο της αξιοπιστίας", αναφέρει χαρακτηρηστικά ο Χ. Καστανίδης και υπογραμμίζει ότι το "ερώτημα είναι αν η Ν.Δ ανακαλύπτει τα περί δικαστικού τσίρκου, επειδή θέλει να συγκαλύψει ευθύνες στελεχών της".

Με αφορμή το ενδεχόμενο έκδοσης πολλών πορισμάτων στην

εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι, ο υπουργός Δικαιοσύνης σημειώνει : "Αν οι συνιστώμενες κάθε φορά Εξεταστικές Επιτροπές ή οι τυχόν Προανακριτικές της Βουλής συνεχίσουν να εκδίδουν τόσα πορίσματα όσα και ο αριθμός των πολιτικών κομμάτων στη Βουλή, τότε θα υπονομευθεί οριστικά η αξία ενός χρήσιμου κοινοβουλευτικού θεσμού για τη διερεύνηση της αλήθειας και την αναάδειξη ποινικών ευθυνών προσώπων που διετέλεσαν ή διατελούν υπουργοί ή υφυπουργοί".
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: