www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Νέα μείωση της αποζημίωσης των βουλευτών που συμμετέχουν σε Επιτροπές


Την περαιτέρω μείωση της αποζημίωσης των βουλευτών που συμμετέχουν σε Επιτροπές αποφάσισε ομόφωνα η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, μετά από πρόταση του προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου.

Η αποζημίωση μειώνεται συνολικά κατά 50%, σε σχέση με ό,τι ίσχυε στο παρελθόν και πλέον θα είναι 150 ευρώ ανά συνεδρίαση.

Πρόκειται για την δεύτερη μείωση που υφίστανται τα μέλη του Κοινοβουλίου, τα οποία συμμετέχουν σε Επιτροπές καθώς πέρσι μειώθηκε η αμοιβή τους από τα 300 ευρώ στα 245 για κάθε συνεδρίαση.

Ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε στην ομιλία του ότι «στις εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας η συμμετοχή όλων μας στις θυσίες και η συμβολή στις προσπάθειες, που
πρέπει να καταβάλουμε προκειμένου να περιορισθούν οι δαπάνες του Δημοσίου, είναι αναγκαίες».

Ο κ. Πετσάλνικος, υπενθύμισε ότι πέρσι είχαν ληφθεί μια σειρά από αποφάσεις περιορισμού των αποδοχών των βουλευτών, όπως η μείωση της Βουλευτικής αποζημίωσης, η μείωση επιδομάτων, η κατάργηση των δώρων (Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος Αδείας).

Επίσης, ανέφερε ότι με την ψήφιση του Εφαρμοστικού Νόμου στις 30 Ιουνίου, το πολιτικό προσωπικό της χώρας συμμετέχει περαιτέρω στην κοινή προσπάθεια με την «ειδική εισφορά αλληλεγγύης» με συντελεστή 5%.

Όπως είπε, οι μειώσεις που έχουν επιβληθεί στις συνολικές αποδοχές των Βουλευτών, με αποφάσεις που έλαβε η Ολομέλεια της Βουλής από την άνοιξη του 2010 μέχρι και σήμερα, ανέρχονται σε ετήσια βάση στις 40.500 ευρώ, τουλάχιστον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: