www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξαπέλυσε η Ντ. Μπακογιάννη


Τη λύση των πρόωρων εκλογών, αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, πρότεινε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της 76ης ΔΕΘ.

Η Δημοκρατική Συμμαχία θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές και μετεκλογικά θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε, στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων, είπε, καθώς θεωρεί σίγουρο ότι δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία (οι μονοκομματικές κυβερνήσεις θα μπουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας) και ο λαός θα επιβάλει τις κυβερνήσεις συνεργασίας.

Η κ. Μπακογιάννη επιτέθηκε εναντίον του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι ο πρώτος έχει αποτύχει και ο δεύτερος λαϊκίζει.

«Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας και της καταστροφής. Αυτή την ώρα πατριωτικό καθήκον κάθε προσώπου που κατέχει πατριωτικό αξίωμα και δημόσιο βήμα είναι να
συμβάλει με τις δικές του δυνάμεις στην αποφυγή αυτής της εξέλιξης», είπε η κ. Μπακογιάννη.

Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση αρνήθηκαν, δυστυχώς, να συμφωνήσουν για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, ουσιαστικά για να μην θίξουν τις κομματικές πελατείες τους. Οι εταίροι και δανειστές δεν έχουν καμιά πλέον εμπιστοσύνη στους Έλληνες πολιτικούς.

Εξανεμίστηκε η αξιοπιστία του κ. Παπανδρέου. Η αξιοπιστία του κ. Βενιζέλου αυτοκαταστράφηκε πριν δημιουργηθεί. Μηδενική η αξιοπιστία του κ. Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός απέτυχε. Δεσμεύσεις και δηλώσεις του δεν έχουν πλέον καμία αξία αν δεν υλοποιούνται άμεσα.

Ο κ. Βενιζέλος γοητεύθηκε από τη φιλολογία Σαμαρά περί επαναδιαπραγμάτευσης και αποπειράθηκε να την εφαρμόσει. Η επαναδιαπραγμάτευσή του, όμως, κράτησε 12 ώρες και έληξε άδοξα μόλις ξύπνησαν οι κοινωνικοί εταίροι την άλλη μέρα το πρωί. Ο κ. Σαμαράς, πλήρως απομονωμένος στην Ευρώπη, κινείται στον αστερισμό των μαγικών συνταγών και το κουτοπόνηρου λαϊκισμού. Η Αριστερά επενδύει στην καταστροφή».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κάλεσε τους κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά να πάψουν να είναι δέσμιοι του κ. Φωτόπουλου και του κ. Λυμπερόπουλου, αντιστοίχως.

Για το ειδικό τέλος ακινήτων, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι υπήρξε τσαπατσουλιά της κυβέρνησης που οδήγησε στο μεγαλύτερο «χαράτσι».

Επίσης, τάχθηκε υπέρ της εργασιακής εφεδρείας, αλλά με αξιολογικά κριτήρια.

Η κ. Μπακογιάννη απηύθυνε έκκληση για συστράτευση των δυνάμεων που θέλουν την Ελλάδα στην ΕΕ και τον πυρήνα της ευρωζώνης και παρατήρησε πως σε αυτές τις εκλογές οι πολιτικοί αρχηγοί δεν θα μπορέσουν να πουν ψέματα.

Τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα γίνει αυτό που συνέβη στην Πορτογαλία, δηλαδή η Τρόικα θα επιβάλει στις πολιτικές δυνάμεις να δεσμευτούν προεκλογικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: