www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

«Ληστρική η επιβολή του φόρου στα ακίνητα»

Σε έντονους τόνους, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, κατήγγειλε το νέο τέλος που επιβλήθηκε στην ακίνητη περιουσία, με αφορμή τη χθεσινή διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για το ύψος του νέου φόρου.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Μίχαλος χαρακτήρισε «ληστρική» την επιβολή του φόρου από την κυβέρνηση και υποστήριξε ότι στρέφεται εναντίον επιχειρήσεων και πολιτών.

«Έξοδος της χώρας από την κρίση δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την εύκολη λύση της φορολογικής αφαίμαξης επιχειρήσεων και πολιτών. Απαιτείται η υιοθέτηση και προώθηση ενός νέου μείγματος πολιτικής που θα στοχεύει στην ανάπτυξη» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, καλώντας τον Υπουργό Οικονομικών να κάνει πίσω στην
απόφαση για την επιβολή του τέλους των ακινήτων.

Ο κ. Μίχαλος χαρακτήρισε την κυβέρνηση ηθικό αυτουργό της δημιουργίας του κινήματος «δεν έχω να πληρώσω». «Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, τα δημόσια έσοδα θα καταρρεύσουν λόγω της αδυναμίας της πλειοψηφίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και γενικότερα των φορολογουμένων, να αποδώσουν τους πολλαπλούς δυσβάσταχτους φόρους που τους έχουν επιβληθεί», προέβλεψε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: