Σκληρή απάντηση έδωσε ο Πρωθυπουργός στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έκανε λόγο για κοινωνική πτώχευση, με αφορμή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό του Δημοσίου.
«Πρόκειται στην πραγματικότητα για πτώχευση των ιδεών και πρακτικών, που ακολούθησε η ΝΔ τα τελευταία εξίμισι χρόνια» σημείωσε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου από το Συμπόσιο της Σύμης, προσθέτοντας ότι «το μνημόνιο είναι το μνημόσυνο και η ταφόπλακα αυτών των πολιτικών».
Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στη ΝΔ, ο Πρωθυπουργός συμπλήρωσε: «Η παράταξη αυτή θα έπρεπε, λόγω των τεράστιων ευθυνών της, και αυτό θα περίμενε ο ελληνικός λαός, να βοηθήσει να ξεπεραστεί η κρίση. Αντίθετα, συνεχίζει την προσπάθεια να κρύψει τις μεγάλες ευθύνες της και να υπερασπίζεται τις πολιτικές της ... παίζει
μικροκομματικά παιχνίδια».
Εν τω μεταξύ, στο Συμπόσιο της Σύμης συζητήθηκαν και σήμερα θέματα σχετικά με την παγκόσμια οικονομική κρίση και την ελληνική ιδιαιτερότητα και διατυπώθηκαν προτάσεις για την αντιμετώπιση μέρους των προβλημάτων.
Όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου σε συζήτηση με τους δημοσιογράφους, διαπιστώθηκε και πάλι ότι «ο μεγάλος ασθενής είναι το δημόσιο, το οποίο έχει εθιστεί απλώς να αναπαράγει την πελατειακή λογική» και χαρακτήρισε «ιστορικής σημασίας» την απογραφή, που γίνεται, ώστε να ξέρει το κράτος πόσους υπαλλήλους έχει.
Έγινε, επίσης, λόγος για την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας και διαπιστώθηκε ότι η οικονομική κρίση δεν επέτρεψε την επιτάχυνση της συμμετοχικής διαδικασίας.
Επιπλέον, παρουσιάστηκε η τουριστική πολιτική με κεντρικό άξονα τη στροφή σε ένα νέο μοντέλο τουρισμού, που σημαίνει τη σταδιακή μετάβαση από τον φθηνό και μαζικό τουρισμό, στον ποιοτικό και εξειδικευμένο. Οι συμμετέχοντες στο συμπόσιο της Σύμης, όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, θέλησαν και ατομικά ο καθένας και ως δίκτυο, να αναλάβουν να προβάλουν την Ελλάδα, ως χώρο τουριστικού προορισμού. Αναφέρθηκε, επίσης, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να ήταν ένας ιδανικός τόπος για εκπαίδευση, π.χ. για καλοκαιρινές σπουδές, αν τα πανεπιστήμιά της ήταν ανοιχτά.
Ακόμη συζητήθηκαν θέματα αναπτυξιακών διαδικασιών, όπως η πάταξη της γραφειοκρατίας και η απλοποίηση των διαδικασιών για τις επενδύσεις.
naftemporiki
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου