www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Αφόρητη η ζέστη - 'Εκτακτα μέτρα και συστάσεις από το υπουργείο Περιβάλλοντος

Κόκκινο έχει "χτυπήσει" το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ οι αυξημένοι ρύποι κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση ιδιαίτερα για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου.


Τα δόντια του δείχνει πλέον το καλοκαίρι με το θερμόμετρο κολημένο σταθερά πάνω από τους 30 βαθμούς ακόμα και κατά την διάρκεια της νύχτας.

Η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας έχει ήδη φτάσει τους 38 βαθμούς υπό σκιάν, ενώ η θερμοκρασία στο Χίλτον στις 2:00 το μεσημέρι άγγιξε τους 40,5 C.

Οι πέντε υψηλότερες θερμοκρασίες αυτή την ώρα είναι :

Αθήνα 38

Τρίκαλα 38

Μυκήνες 38

Ναύπλιο 38

Μεσσήνη 38

Πιο αναλυτικά:

Πολλή ζέστη σε όλη τη χώρα αλλά και λίγες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινότερα
ηπειρωτικά τμήματα και πιθανόν τοπικά στη Θράκη, περιμένουμε για σήμερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από από 17 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 33 στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 35 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 20 έως 37 – 38 βαθμούς στην Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα και από 21 έως 33 στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, με εξαίρεση τα ανατολικότερα τμήματά του όπου οι μέγιστες θα φτάσουν τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι, στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο δυτικοί – βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενώ στην περιοχή των Δωδεκανήσων το δυτικό ρεύμα θα φτάνει κατά τόπους τα 7 - 8 μπ. Ασθενείς μέχρι μέτριοι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Ζέστη και λίγες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες στα ορεινά, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς, αλλά στα παράλια οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 32 βαθμούς. Σχεδόν μέτριοι άνεμοι νοτίων κυρίως διευθύνσεων θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό.

Ζεστό και υγρό καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 - 36 βαθμούς. Σχεδόν μέτριοι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Οδηγίες για τον καύσωνα από το υπουργείο Περιβάλλοντος

- Μειώστε την χρήση των Ι.Χ. και χρησιμοποιήσετ τα Μ.Μ.Μ.

- Να μην διακινούνται υγρά καύσιμα εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών.

- Ο ανεφοδιασμός καυσίμων των οχημάτων να γίνεται μετά τη δύση του ήλιου και να αποφεύγεται η υπερπλήρωση των δεξαμενών καυσίμων των οχημάτων.

- Παύση της λειτουργίας μονάδων και επιχειρήσεων που εκπέμπουν οργανικούς πτητικούς υδρογονάνθρακες (στεγνοκαθαριστήρια, επιμεταλλωτήρια, βαφεία, κ.λπ.) καθώς και χρήσης χρωμάτων που περιέχουν οργανικούς διαλύτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: