www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Αλ. Παπαρήγα: Σε δυο - τρεις μήνες η φτώχεια θα είναι μαζική

Για «απόλυτη μείωση των εισοδημάτων» λόγω των μέτρων που προβλέπονται στο Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση με την τρόικα έκανε λόγο από τα Χανιά η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Υπογράμμισε πως για πρώτη φορά υπάρχει στη χώρα ονομαστική μείωση των μισθών και των συντάξεων ενώ τόνισε ότι "τους επομένους δυο - τρεις μήνες η φτώχεια θα είναι μαζική".


Αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη δημιουργίας ενός κοινωνικού, πολιτικού ρεύματος που θα έχει ως στόχο την ριζική ανατροπή της σημερινής κατάστασης στη χώρα.

Το πρωί, η Αλ. Παπαρήγα επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ανακύκλωσης - κομποστοποίησης απορριμμάτων.

Μιλώντας στους εργαζομένους, μεταξύ άλλων, επισήμανε: "Η μια επιλογή, είναι να σκύψεις το κεφάλι και να κλαις την μοίρα σου, και η άλλη επιλογή είναι να αποφασίσεις ότι πρέπει να δείξεις καθημερινά και με διάφορους τρόπους τη μη συμφωνία σου. Να απορρίψεις όλους τους σκοπούς που έχουν τεθεί για το Μνημόνιο, όλα τα επιχειρήματα που έχουν βάλει για το Μνημόνιο".

Κάλεσε τους εργαζομένους να δείξουν "πολύμορφη αντίδραση"ενώ σημείωσε ότι η κρίση που περνά σήμερα η χώρα "έχει να κάνει με το καπιταλιστικό σύστημα και με την κερδοφορία του κεφαλαίου".
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: