www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Αποζημίωση στον Έλληνα “Τούρκο” του γιαουρτιού



Αποζημίωση άνω των 160.000 ευρώ θα πάρει ο 77χρονος Μηνάς Καρατζόγλης,από μικρή γαλακτοκομική εταιρεία στη Σουηδία, η οποία χρησιμοποίησε φωτογραφία του, χωρίς την άδειά του, σε «γιαούρτια τουρκικής συνταγής».

«Καταλήξαμε σε συμφωνία, η οποία υπεγράφη απ’ όλες τις πλευρές. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη φωτογραφία του σε όλα μας τα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του τουρκικού γιαουρτιού", δήλωσε ο Τόμας Αξελσον, διευθυντής πωλήσεων της οικογενειακής επιχείρησης γαλακτοκομικών
προϊόντων Lindahl στην πόλη Γένκεπινγκ της κεντρικής Σουηδίας.

Το ύψος της αποζημίωσης ορίσθηκε ανάμεσα στις 1,5 με 2 εκατομμύρια κορώνες (μεταξύ 160.000 και 212.000 ευρώ), συμπεριλαμβανομένης της αμοιβής του δικηγόρου.

Ο 77χρονος συνταξιούχος ζητούσε αρχικά αποζημίωση περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ επειδή τον παρουσίαζαν ως Τούρκο και επειδή χρησιμοποιούσαν επί χρόνια το πρόσωπό του στο δημοφιλές γιαούρτι που πωλείται σχεδόν σε όλα τα σουπερμάρκετ της Σουηδίας.

Η εταιρία Lindahl υποστηρίζει ότι πρόκειται για παρεξήγηση και ότι αγόρασε τη φωτογραφία του γενειοφόρου Ελληνα από μια τράπεζα φωτογραφιών, από την οποία σκοπεύει να ζητήσει αποζημίωση.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: