www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Ξεκινούν αύριο 15.07.2010 οι εκπτώσεις !


Πρεμιέρα κάνουν αύριο, Πέμπτη, οι καλοκαιρινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα, οι οποίες αναμένεται να κινηθούν σε πρωτοφανή για την ελληνική αγορά υψηλά επίπεδα. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου
Oι έμποροι ετοιμάζονται να ρίξουν τις τιμές έως και 70%, προκειμένου να πείσουν τους καταναλωτές να μπουν στα καταστήματά τους.

Με την κίνηση στην αγορά να έχει πέσει έως και 40% σε σχεδόν όλους τους κλάδους κατά το πρώτο εξάμηνο, οι έμποροι βλέπουν ως μονόδρομο τη γενναία μείωση των τιμών κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων για να αναστρέψουν το κακό κλίμα που επικρατεί στην αγορά λόγω της μείωσης στο
εισόδημα των εργαζομένων και των αυξήσεων σε ΦΠΑ και ειδικούς φόρους κατανάλωσης.

Πάντως, μικροί και μεγάλοι λιανέμποροι αναμένουν ότι η πτώση θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2011 και προβλέπουν ότι θα δουν ακόμη χειρότερες μέρες μετά τον Σεπτέμβριο.

Οδηγίες για τους εμπόρους

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου απέστειλε οδηγίες προς τις ομοσπονδίες και τους 257 Εμπορικούς Συλλόγους μέλη της σε όλη την χώρα, ώστε να ενημερώσουν έγκαιρα όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις των περιοχών τους, να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω:

-Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.

-Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).

-Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών, διότι τα προβλεπόμενα πρόστιμα είναι βαρύτατα. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια: