www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Βενζινοπώλες: Υπό την απειλή λουκέτου τα πρατήρια

Αντιμέτωπα με τον κίνδυνο λουκέτου βρίσκονται ολοένα και περισσότερα πρατήρια καυσίμων εξαιτίας των συσσωρευμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών (ΟΒΕ) κ. Μ. Κιούσης, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδίας περισσότερα από 500 πρατήρια έχουν βάλει λουκέτο από την αρχή του χρόνου, ενώ 1000 υπολειτουργούν.

Την ίδια ώρα, επισήμανε ο κ. Κιούσης, οι καταναλωτές που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το ΙΧ αναζητούν εναλλακτικές λύσεις και στρέφονται στην υγραεριοκίνηση ενώ όσοι μένουν σε παραμεθόριες περιοχές προμηθεύονται
βενζίνη από τη Βουλγαρία ή τα Σκόπια σε τιμές 40 - 50 λεπτά χαμηλότερες από τις ελληνικές.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κάλεσε την κυβέρνηση να μειώσει τη φορολογία στα καύσιμα καθώς, όπως είπε, παρά τις αυξήσεις οι εισπράξεις για το Δημόσιο Ταμείο είναι μειωμένες λόγω της πτώσης της κατανάλωσης.

Από την αρχή του 2010 μέχρι την 1η Ιουλίου η επιπλέον φορολογική επιβάρυνση στην αμόλυβδη από τις αυξήσεις στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και το ΦΠΑ είναι 41 λεπτά. Χωρίς την αύξηση αυτή, τόνισε ο κ. Κιούσης, η λιανική τιμή θα ήταν γύρω στο 1,1 ευρώ, δηλαδή χαμηλότερη από πέρυσι.

Αντίθετα, αν υιοθετηθεί η πρόταση για νέα αύξηση του ΕΦΚ κατά 20 - 30 λεπτά προκειμένου να καταργηθούν τα τέλη κυκλοφορίας, οι οδηγοί -σύμφωνα με την ΟΒΕ- θα ακινητοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους καθώς η αμόλυβδη θα φθάσει στο 1,8 ευρώ το λίτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: