www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς και ταξί την Τετάρτη


Μεγαλύτερη ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό αύριο Τετάρτη, καθώς ακινητοποιημένα θα μείνουν όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς όλο το 24ωρο, ενώ δεν θα κυκλοφορούν και ταξί. Ήδη σήμερα οι μετακινήσεις γίνονται μετ' εμποδίων, ενώ σημειώνονται και σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα, καθώς κανονικά εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια του ηλεκτρικού, του τραμ και του προαστιακού.

Πιο αναλυτικά, οι εργαζόμενοι σε μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ έχουν κατέλθει σε 48ωρη απεργία, σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, ενώ στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν αύριο και τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς. Με δεδομένο πως και οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία για την Τετάρτη και την Πέμπτη, οι μετακινήσεις στο Λεκανοπέδιο θα είναι δυνατές μόνο για όσους διαθέτουν δικό τους όχημα.

Επιπλέον, νέα στάση εργασίας 11 π.μ. έως 5 μ.μ. για τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, εξήγγειλαν οι
εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ για να πραγματοποιήσουν νέα Γενική Συνέλευση.

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνιές αντιδρούν στο προωθούμενο καθεστώς της εργασιακής εφερδείας και οι ιδιοκτήτες ταξί στην πλήρη απελευθέρωση του κλάδου.

Χθες Δευτέρα, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ζήτησε υπευθυνότητα από τους εργαζομένους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, επισημαίνοντας ότι «κάθε ημέρα απεργίας σημαίνει δραματική επιδείνωση της οριακής κατάστασης στην οποία βρίσκονται σήμερα οι δημόσιες συγκοινωνίες και πολλαπλασιάζει τα επώδυνα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την επιβίωσή τους».

 Προειδοποίησε μάλιστα πως σε κάποιες ΔΕΚΟ ΜΜΜ τίθεται πλέον θέμα κάλυψης της μισθοδοσίας στο άμεσο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: