www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Σύσκεψη για την παράνομη μετανάστευση


Σύσκεψη με τους Περιφερειάρχες για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος συγκαλεί στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Γιάννης Σγουρός, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, οι γενικοί γραμματείς Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδος, Στερεάς Ελλάδος,
Πελοποννήσου και οι πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί, προκειμένου να συζητηθούν οι διαστάσεις που έχει λάβει το μεταναστευτικό ζήτημα στη χώρα και ο στρατηγικός σχεδιασμός που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή του και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και τη δημιουργία Χώρων Κλειστής Προσωρινής Φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.

«Η παράνομη μετανάστευση συνιστά ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα για τη χώρα μας που οφείλουμε να διαχειριστούμε με τρόπο συλλογικό, δημοκρατικό και αποτελεσματικό. Κάθε είδους αναβολής ανάληψης πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κατάστασης θα μας οδηγήσει σε ραγδαία επιδείνωση των προβλημάτων. Η κυβέρνηση υλοποιεί στο πλαίσιο και των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναμόρφωσης και αναθεώρησης της πολιτικής ασύλου και δημιουργίας δομών πρώτης υποδοχής μεταναστών έχοντας εξασφαλίσει τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους», αναφέρει ο κ. Χρυσοχοΐδης στην επιστολή-πρόσκληση που απέστειλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: