www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Αλλάζει ο τρόπος πληρωμής πολυτεκνικών επιδομάτων του ΟΓΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απογραφή των δικαιούχων πολυτεκνικών επιδομάτων από τον ΟΓΑ, ενόψει των αλλαγών στον τρόπο πληρωμής του. Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του μήνα.


Οι δικαιούχοι θα λάβουν στο ταχυδρομείο απογραφικό δελτίο, το οποίο θα πρέπει να καταθέσουν σε κατάστημα τράπεζας ή ΕΛΤΑ ως τις 31 Ιανουαρίου.

Θα πρέπει να έχουν μαζί τους δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατήριο ή δελτίο ταυτότητας ομογενούς/αλλοδαπού πολιτικού φυγάδα, ή ειδικό δελτίο υπό ανοχή διαμονής αλλοδαπού που δεν έχει αναγνωρισθεί ως πρόσφυγας, κατά περίπτωση. Επίσης, θα πρέπει να προσκομίσουν το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ., έγγραφο πυο αναγράφει το ΑΜΚΑ τους και αν υπάρχει βιβλιάριο τράπεζας.

Αν δεν έχουν ΑΦΜ θα πρέπει να απευθυνθούν στην εφορία. Αν δεν έχουν έγγραφο για το ΑΜΚΑ θα πρέπει να απευθυνθούν σε ΚΕΠ ή στα Γραφεία ΑΜΚΑ των ασφαλιστικών φορέων.

Αν κάποιο από τα στοιχεία που αναγράφονται στο απογραφικό δελτίο είναι λάθος, θα πρέπει να το
διαγράψουν και να συμπληρώσουν το σωστό δίπλα στο αντίστοιχο πεδίο.

Το απογραφικό δελτίο θα μπορεί να καταθέσει τρίτο πρόσωπο, αρκεί έχει μαζί του, εκτός από τα παραπάνω, πληρεξούσιο ή πρόσφατη εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής.

Ο λογαριασμός, στον οποίο θα κατατίθεται το ποσό της παροχής μπορεί να είναι:

• Καταθετικός Τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ.

• Ατομικός ή κοινός με άλλα πρόσωπα.

Αν ο λογαριασμός είναι κοινός πρώτο όνομα θα είναι του δικαιούχου της παροχής.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιθυμήσει να αλλάξει κάποια στιγμή τράπεζα, θα πρέπει να υποβάλει στον ΟΓΑ αίτηση με αντίγραφο της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου του λογαριασμού που θέλει να δηλώσει ή αντίγραφο κίνησης λογαριασμού ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο με τον αριθμό λογαριασμού (IBAN).



Δεν υπάρχουν σχόλια: