www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ν. Νανόπουλος: Περιμένουμε νέα υποβάθμιση

Περισσότεροι από 250.000 ιδιώτες και 50.000 επιχειρήσεις έχουν μπει σε προγράμματα ρύθμισης των δανείων τους, υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Ν. Νανόπουλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους. Σύμφωνα με τον ίδιο μια νέα υποβάθμιση της Ελλάδας από οίκους αξιολόγησης είναι αναμενόμενη τονίζοντας πάντως πως το μεγαλύτερο σοκ έχει ήδη απορροφηθεί.

Τα προγράμματα αυτά διεκρινίζεται ότι είναι "ευκολίες πληρωμής" από τις τράπεζες και ο αριθμός των 300.000 δεν αφορά σε αιτήσεις για τη ρύθμιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank "βλέπει" ως πιθανές νέες υποβαθμίσεις από τους οίκους Fitch και Moody's, με μα από τις δύο και μέσα στον Γενάρη, υποστηρίζοντας όμως ότι το μεγαλύτερο σοκ
έχει ήδη απορροφηθεί.

Όσον αφορά στην πορεία των δανείων για το 2011, χαρακτήρισε θετικό γεγονός ότι ο ρυθμός αύξησης τους το 2010 κατέρρευσε στο 3,9% αλλά έμεινε σε θετικό έδαφος και προανήγγειλες ότι η μείωση των δανείων θα συνεχιστεί το 2011.

Σχετικά με τα επιτόκια καταθέσεων, έκρινε ότι πρέπει να μειωθούν, για να πέσουν με τη σειρά τους και αυτά των δανείων. Οι καταθέσεις που "εξανεμίστηκαν" το 2010 τόνισε ότι φτάνουν στα 28,3 δισ.ευρώ, με τις περισσότερες από αυτές να φεύγουν στο πρώτο εξάμηνο.

Τέλος, όσον αφορά στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ότι παραμένει κρίσιμη αλλά η χώρα έχει ξεφύγει από την κατάσταση πανικού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: