www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

«Χρειάζεται εξεταστική για τα εξοπλιστικά»

Την πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη μετά την αποχώρησή του από την Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών έδωσε ο Ευάγγελος Βασιλάκος έδωσε τη Δευτέρα το βράδυ στους Νέους Φακέλους της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.


Ο κ. Βασιλάκος σημείωσε ότι θα ήταν λάθος να διερευνηθούν μία ή δύο συμβάσεις εξοπλιστικών συστημάτων και οι υπόλοιπες να μείνουν ανεξερεύνητες και πρότεινε να γίνει μία εξεταστική επιτροπή, γιατί όλες οι συμβάσεις εξοπλιστικών συστημάτων από το 1996 και μετά έχουν προβλήματα.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι από το 1996 και το περιστατικό των Ιμίων και μετά οι εξοπλισμοί σε
Ελλάδα και Τουρκία αυξήθηκαν κατά 3% και 4% του ΑΕΠ αντίστοιχα.

Χαρακτήρισε τα υποβρύχια «πονεμένη υπόθεση».

Είπε ακόμα ότι βρίσκει υπερβολικό το τίμημα αγοράς τους, για αυτό μέσω της διαπραγμάτευσης προσπαθούσε να μειώσει το τίμημα.

Σχολιάζοντας τους υπαινιγμούς που είχε αφήσει για την εμπλοκή του αδελφού του πρωθυπουργού, Νίκου Παπανδρέου, στην πρόσφατη συμφωνία πώλησης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, σημείωσε ότι το νόημα των δηλώσεών του ήταν ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν παρενέβαινε ποτέ σε διαπραγματεύσεις για αμυντικά συστήματα.

Μάλιστα είπε ότι κατά την ακρόασή του από τη διαρκή ειδική επιτροπή εξοπλισμών της Βουλής, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τον ρωτούσαν συνεχώς για το Νίκο Παπανδρέου.

Ακόμα, απέφυγε να απαντήσει αν θα υπέγραφε σήμερα τη σύμβαση που ενέκρινε πρόσφατα η Βουλή λέγοντας ότι η σύμβαση έχει ήδη κυρωθεί με νόμο, άρα για να το λέει η Βουλή, θα είναι νόμιμη.

Σημείωσε ότι για την περίπτωση των Ναυπηγείων θα έπρεπε να είχε διεξαχθεί διαγωνισμός, ενώ ανέφερε ότι ο νυν υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος προχώρησε στην ιστορία με διαφάνεια.

Τέλος, υπογράμμισε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη, που έχει αναλάβει την υπόθεση, λέγοντας ότι αν προκύψει οποιαδήποτε ευθύνη στον ίδιο, θα τη δεχτεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: