www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Απάντηση Π. Μπεγλίτη για το Ναυπηγείο Νεωρίου


Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας δεν μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του τη βιωσιμότητα των αμυντικών βιομηχανιών και των ναυπηγείων, αλλά αναθέτει έργο στο πλαίσιο των προβλέψεων του νόμου και με σεβασμό στο κοινοτικό δίκαιο του ανταγωνισμού.

Αυτό δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα σχετικά με το Ναυπηγείο του Νεωρίου Σύρου.

«Στηρίζουμε τις αμυντικές βιομηχανίες και τα ναυπηγεία στο μέτρο του δυνατού, της οικονομικής συγκυρίας και πάνω από όλα των επιχειρησιακών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων», επεσήμανε ο υπουργός, με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου αναπτυξιακής πολιτικής στα ναυπηγεία κάτι που, όπως είπε, καταδεικνύεται από διάφορα περιστατικά, ένα εκ των
οποίων η μεγάλη καθυστέρηση του διαγωνισμού για την επισκευή πλωτών δεξαμενών του Πολεμικού Ναυτικού.


«Ο διαγωνισμός εξελίσσεται και έχουν ανοίξει και οι τεχνικές προσφορές», απάντησε ο κ. Μπεγλίτης, ξεκαθαρίζοντας πως όχι μόνο δεν καθυστερεί, αλλά προκειμένου να προστατευτούν τα δικαιώματα των εργαζόμενων, προέβη ο ίδιος σε συγκεκριμένες κινήσεις (αποδέχθηκε ένσταση που έκανε το Ναυπηγείο Ελευσίνας για μη αποδοχή της ένστασης του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά).

Τέλος ο υπουργός Αμυνας καταλόγισε «πολιτική αντίφαση» στο ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κόπτονται μεν για τους εργαζόμενους δεν ψηφίζουν δε ποτέ τα αναπτυξιακά προγράμματα».

Στην αναφορά του αυτή αντέδρασαν τόσο ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος όσο και ο ίδιο ο κ. Δρίτσας, ο οποίος είπε πως και τα δύο κόμματα ψηφίζουν "παρών" ή "κατά" σε αυτές τις περιπτώσεις από θέση αρχής, γιατί δεν έχουν την δυνατότητα του ελέγχου στα εξοπλιστικά προγράμματα.
Εξάλλου, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας εξέφρασε τη «ντροπή και θλίψη» του για την «τραμπούκικη», όπως είπε, επίθεση εναντίον του αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου Γρηγόρη Φελώνη από συνδικαλιστές στα κεντρικά γραφεία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και ζήτησε να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: