www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Τον Οκτώβριο η απόφαση για την επόμενη δόση


Τον Οκτώβριο θα ληφθεί η απόφαση για τη χορήγηση της επόμενης δόσης της διεθνούς βοήθειας στην Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως είναι κρίσιμη η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος εξυγίανσης.

«Θα λάβουμε την απόφασή μας για την επόμενη δόση της βοήθειας τον Οκτώβριο, με βάση τα συμπεράσματα της τρόικας», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της άτυπης συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Ο κ. Γιούνκερ χαιρέτισε τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση το περασμένο σαββατοκύριακο και τόνισε πως οι ευρωπαίοι εταίροι της αναγνωρίζουν τις προσπάθειες που καταβάλλει προκειμένου να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους.

Ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε επίσης ότι σημειώθηκε πρόοδος στο θέμα των εγγυήσεων που
ζητεί η Φινλανδία ως αντάλλαγμα για τη συμμετοχή της στο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας.

«Καταλήξαμε στο ότι, αν εγκριθούν οι εγγυήσεις, αυτό θα γίνει στη σωστή αποτίμηση», δήλωσε.

Το αίτημα της Φινλανδίας για εγγυήσεις επανέλαβε εξάλλου σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Γίρκι Κατάινεν. «Δεν νομίζω ότι θα γίνει σήμερα, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα βρούμε μια λύση που θα είναι κατάλληλη για όλες τις χώρες της ευρωζώνης», δήλωσε στο Reuters κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Ρίγα.

Ο επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν επισήμανε από την πλευρά του ότι η Ελλάδα εμφανίζεται αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και ζήτησε να παραμείνει η πολιτική βούληση στη χώρα για την τήρηση των συμφωνηθέντων.

«Η μπάλα είναι πλέον στο ελληνικό γήπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ευρωπαίος επίτροπος.
Επίσης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ τόνισε ότι είναι απαραίτητη η επίτευξη όλων των στόχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: