www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ν. Φωτόπουλος: Προτιμούμε να παρανομήσουμε


«Προτιμούμε να παρανομήσουμε και ας υποστούμε τις όποιες συνέπειες», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλος, σημειώνοντας πως οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν θα κόψουν το ρεύμα «στον άνεργο, το μεροκαματιάρη...τον φτωχό συνάνθρωπό μας που δεν έχει μία στην τσέπη του» και δεν θα πληρώσει το τέλος ακινήτων.

Οι παραπάνω δηλώσεις του κ. Φωτόπουλου έγιναν μετά από τη συνάντηση που είχε το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «τέτοια σκληρά μέτρα μονάχα οικονομικοί δολοφόνοι και οικονομικοί τρομοκράτες μπορούν να πάρουν».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «το νέο χαράτσι ακίνητης περιουσίας, το οποίο περνάνε στη ΔΕΗ μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε φοροεισπράκτορες και τιμωρούς, είναι αντισυνταγματικό, γιατί αντίκειται στην αρχή της αναλογικότητας, σε μια βασική αρχή του Συντάγματος
ότι ο καθένας και η καθεμιά πρέπει να φορολογείται με βάση τη φοροδοτική του ικανότητα».

Αν θέλουν, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, «να κόψουν σε κάποιον το ρεύμα, να το κόψουν στους εκατοντάδες μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου που χρωστάνε 30 δις και τους ξεμπερδεύουν με μια μικρή περαίωση».
Επισήμανε ακόμη ότι συμφώνησαν με τη ΓΕΝΟΠ να δημιουργηθεί μια «κοινωνική ασπίδα προστασίας» σε όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν.

«Μη διανοηθούν, μην τολμήσουν να βυθίσουν στο σκοτάδι εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά φτωχών και περιθωριοποιημένων. Θα μας βρουν μπροστά τους», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: