www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Γερμανικές φύτρες ύποπτες για το E.coli


Φύτρες που καλλιεργούνται στη βόρεια Γερμανία και καταναλώνονται σε σαλάτες ίσως να είναι η πηγή της μόλυνσης που προκάλεσε την επιδημία με το βακτήριο E.coli, που μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει το θάνατο 22 ανθρώπων, σύμφωνα με Γερμανούς αξιωματούχους.

Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Γεωργίας της Κάτω Σαξονίας Γκερτ Λίντεμαν, υπάρχουν ενδείξεις ότι υπεύθυνο για τη μόλυνση είναι αγρόκτημα στο νότιο Αμβούργο, το οποίο και έκλεισε προσωρινά.
Πάντως, ο υπουργός επισήμανε ότι αύριο Δευτέρα θα προκύψουν τα οριστικά αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων σε σπόρους του αγροκτήματος, ενώ συνέστησε στους Γερμανούς να μην καταναλώνουν αυτές τις φύτρες.

Νωρίτερα, το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών ανακοίνωσε νέα κρούσματα της νόσου που προκαλείται από το βακτήριο E.coli, καθώς και πως οι νεκροί έχουν φτάσει τους 22, 21 από τους οποίους στη Γερμανία.

Συνολικά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν καταγραφεί 1.605 περιπτώσεις μόλυνσης από το βακτηρίδιο E.coli 0104 (EHEC), ενώ ακόμη 658 άνθρωποι παρουσιάζουν το Ουραιμικό Αιμολυτικό
Σύνδρομο (ΟΑΣ), διευκρινίζει το Κέντρο.

Η μεγάλη πλειονότητα των κρουσμάτων παρατηρείται στη Γερμανία, εστία της μόλυνσης, με 1.536 κρούσματα E.coli και 627 ΟΑΣ.

Σε σχέση με τον χθεσινό απολογισμό του, το ECDC μετρά σήμερα 328 νέα κρούσματα E.coli και 107 Ουραιμικού Αιμολυτικού Συνδρόμου.

Τέσσερα νέα κρούσματα E.coli καταγράφηκαν επίσης στη Βρετανία και τη Δανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: