www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Λ. Κατσέλη: Σημαντικά οφέλη από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση


Για εντυπωσιακά αποτελέσματα από τους τέσσερις πρώτους μήνες εφαρμογής της νέας τιμολόγησης των φαρμάκων, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τους μηχανογραφικούς ελέγχους έκανε λόγο η Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «τα Νέα».

Όπως αναφέρει, από τον έλεγχο της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης, τα τέσσερα μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας ΙΚΑ ,ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΟΠΑ∆ έχουν εξοικονομήσει το πρώτο τετράμηνο του έτους 433 εκατ. ευρώ.


Αναφερόμενη στο μειωμένο μισθολόγιο για νεοπροσλαμβανόμενους έως 24 ετών, η υπουργός Εργασίας τονίζει ότι «δίνεται μια σημαντική ευκαιρία» για την ένταξη στην αγορά εργασίας χιλιάδων νέων που σήμερα είναι άνεργοι. «Θα έχουν», συμπληρώνει, «πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και
αποτελεί ισχυρό κίνητρο στις επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε προσλήψεις χωρίς απολύσεις».


Επιπλέον, η κ. Κατζέλη υπογραμμίζει ότι «οι πολίτες αναζητούν έναν πειστικό και αξιόπιστο οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση», τονίζει όμως ότι απαιτείται επίπονη και συνεχής προσπάθεια για πολλά χρόνια.

«Το δημοσιονομικό σκέλος περιλαμβάνει σκληρά και δύσκολα μέτρα, όσο βρισκόμαστε υπό επιτήρηση από τους δανειστές μας και η στρόφιγγα της χρηματοδότησης παραμένει κλειστή», αναφέρει χαρακτηριστικά και καταλήγει ότι «κάθε ρύθμιση και μέτρο που λαμβάνεται απαιτεί πειστική τεκμηρίωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: