www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Γιώργος Παπανδρέου: Kρίσιμες οι επόμενες ημέρες


Κρίσιμες χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, σημειώνοντας ότι η διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για το νέο πακέτο βοήθειας δεν έχει ολοκληρωθεί.

Στη διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Παπανδρέου επέμεινε στην ανάγκη της ευρύτερης δυνατής συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων του Κοινοβουλίου, κάνοντας λόγο για ιστορικές αποφάσεις και ιστορική στάση όλων.

Αναφέρθηκε μάλιστα και στην κοινουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η στάση μας και οι αποφάσεις μας, τόσο ως κυβέρνηση όσο και στην Κ.Ο. αυτές τις μέρες έχουν ιστορική σημασία».

Εμφανίστηκα παράλληλα πρόθυμος να εξετάσει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος με στόχο την ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Ζήτησε μάλιστα από τον Υπουργό Εσωτερικών να φέρει τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που επιτρέπουν να εφαρμοστεί όταν χρειαστεί αυτή τη δημοκρατική πρόβλεψη
του σημερινού Συντάγματος.

«Οι αλλαγές προϋποθέτουν μια νέα θέσμιση αν θέλετε, της ελληνικής δημοκρατίας, όχι την κατάλυσή της. Όχι τη βία, αλλά τη συμμετοχή και τη συνεργασία. Όχι την αυθαιρεσία, αλλά την ευνομία και την αλλαγή, τη δημοκρατική αλλαγή», επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: