www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ξεκίνησε η Σύνοδος των πρυτάνεων στο Ρέθυμνο

Οι αλλαγές που σχεδιάζει να προωθήσει το υπουργείο Παιδείας για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ βρίσκονται στο επίκεντρο της 65ης συνόδου των πρυτάνεων που ξεκίνησε στο Ρέθυμνο. Την ίδια στιγμή διογκώνεται το κύμα διαμαρτυρίας στα Πανεπιστήμια.


Οι πρυτάνεις θα συζητήσουν για τις χρηματοδοτικές δυνατότητες των Πανεπιστημίων, τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα Πανεπιστήμια σε θέματα Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών και αιτήματα του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών καθώς και τις περικοπές χρηματοδότησης.

Στις εργασίες της Συνόδου αναμένεται να συμμετάσχει αύριο το απόγευμα και η υπουργός Παιδείας και δια Βίου Μάθησης Αννα Διαμαντοπούλου.

Την ίδια στιγμή φοιτητές από το Πανεπιστήμιο και τις σχολές των ΤΕΙ Κρήτης μαζί με καθηγητές και φοιτητές από άλλες πανεπιστημιακές σχολές της χώρας διοργανώνουν τη δική τους "Αντισύνοδο", σε
ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες αλλαγές στην Τριτοβάθμια.

Εν τω μεταξύ, αύριο Σάββατο οι φοιτητικές παρατάξεις και οι σύλλογοι καθηγητών οργανώνουν πορεία διαμαρτυρίας στο Ρέθυμνο.

Στην πόλη έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ αυστηρά είναι τα μέτρα περιφρούρησης στο ξενοδοχείο όπου πραγματοποιεί η Σύνοδος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: