www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

«Παράνομη και επικίνδυνη η ανατίναξη κτιρίου»

Επίθεση στον δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη εξαπέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, με αφορμή την ανακοίνωση του δήμου για την ανατίναξη κτιρίου στη συμβολή των οδών Βερανζέρου - Μενάνδρου και Ξούθου στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή.

Ο κ. Καμίνης κάνει λόγο για επικίνδυνο «σόου» ενώ υποστηρίζει ότι ο πολίτης που κατήγγειλε ότι απειλήθηκε περνώντας κάτω από το κτίριο, τυγχάνει ιδιοκτήτης ακινήτου στην περιοχή του οποίου η αξία αναβαθμίζεται.

Η ανακοίνωση του κ. Καμίνη:

«Το σόου που ετοίμασε ο κ. Κακλαμάνης δεν είναι μόνο παράνομο αλλά και επικίνδυνο. Είναι παράνομο διότι ο νόμος απαγορεύει τη χρήση εκρηκτικών εντός κατοικημένων περιοχών. Είναι παράνομο διότι οι αρμόδιες επιτροπές της Νομαρχίας έκριναν πως δεν συντρέχει κίνδυνος από την
κατάσταση του κτιρίου (και επομένως η κατεδάφιση μπορεί να γίνει με συμβατικά μέσα).

Είναι παράνομο διότι στην ανεξήγητη (;) βιασύνη του ο δήμος ,επιστράτευσε έναν πολίτη να καταγγείλει ότι απειλήθηκε περνώντας κάτω από το κτίριο ώστε να πιέσει στην κατεύθυνση της κατεδάφισης δήθεν από τον φόβο αγωγών. Με τη διαφορά ότι ο συγκεκριμένος πολίτης τυγχάνει ιδιοκτήτης (σχετικά προσφάτως) ακινήτου στην περιοχή του οποίου προφανώς η αξία αναβαθμίζεται! Πώς ο δήμος ‘εντόπισε’ τον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη;

Τέλος, είναι επικίνδυνο διότι ο κ. Κακλαμάνης όχι μόνο καθυστέρησε την όλη διαδικασία επί οκτάμηνο ώστε να κερδίσει από το σόου τη συμπάθεια των ψηφοφόρων αλλά και διότι όλα αυτά γίνονται χωρίς την επιστασία των υπεύθυνων μηχανικών του δήμου. Η κατεδάφιση έχει χορηγό, άγνωστο στην δημαρχιακή επιτροπή και στο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων, τον οποίο δεν έχει ακόμη εμφανίσει ο κ. Κακλαμάνης. θα έχει τους λόγους του.

Ο συνδυασμός ‘Δικαίωμα στην Πόλη’ δεν έχει σχέση με τέτοιες παλαιοκομματικές πρακτικές. Αλλά δεν πρόκειται και να τις ανεχθεί. Η Αθήνα θα μπορούσε να αποκτήσει τουλάχιστον μία πλατεία χωρίς όλο αυτό το παρασκήνιο. Ο συνδυασμός δεσμεύεται να ανοίξει τον σχετικό φάκελο ώστε να δοθεί ένα σαφές μήνυμα: Μόνο οι Αθηναίοι θα κερδίζουν από τις αναπλάσεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια: