www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Αντ. Σαμαράς: «Εφιαλτικός ο πρώτος χρόνος της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ»

Για αδράνεια και εξαπάτηση του εκλογικού σώματος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου "έταξε λαγούς με πετραχήλια" πριν από τις εκλογές, σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας πως στη συνέχεια οδήγησε τη χώρα σε κρίση δανεισμού και την παρέδωσε στους ξένους επενδυτές, ενώ ως παραδείγματα έφερε την περίπτωση της συμφωνίας με το Κατάρ και την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.


"Με το ΠΑΣΟΚ παρέλυσε ο κρατικός μηχανισμός και κατέρρευσε ο κρατικός προϋπολογισμός με το έλλειμμα να αγγίζει σήμερα το 13,6% από το 9,6% όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου παρέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας", σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

"Τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στην οικονομία υπήρξαν ανεπαρκή, ενώ διέσυρε τη χώρα στο εξωτερικό", πρόσθεσε, λέγοντας πως η κυβέρνηση "βγήκε διεθνώς και πυροβόλησε τα πόδια της" και σημείωσε πως "η Ισπανία και η Πορτογαλία δανείζονται με υψηλό επιτόκιο αλλά Μνημόνιο δεν υπέγραψαν".

Το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, στήνει εξεταστικές επιτροπές παντού διότι μόνο έτσι μπορεί να κυβερνήσει. Επιπλέον, σημείωσε πως από αυτές τις εξεταστικές βγήκαν πρόσθετα
στοιχεία εις βάρος των δικών τους στελεχών.

Η Νέα Δημοκρατία υπέβαλε ένα σχέδιο απαντώντας στην κρίση, αλλά η κυβέρνηση το απέρριψε, ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς, δίνοντας το στίγμα για το πρόγραμμα της Ν.Δ. στους τομείς κυρίως της εκπαίδευσης και της υγείας.Μεταξύ άλλων υποσχέθηκε αποκατάσταση των συντάξεων, στα 700 ευρώ.

Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως "σας σκιαγράφησα το έργο του ΠΑΣΟΚ τον τελευταίο χρόνο, ένα εφιαλτικό χρόνο. Με πέντε λέξεις μπορεί κάποιος να δώσει την εικόνα της χώρας σήμερα και της κυβέρνησης, από το απόλυτο ψέμα στον υπέρτατο κυνισμό. Να υπενθυμίσω μόνο τις φράσεις "υπάρχουν λεφτά" και "μαζί τα φάγαμε"".

Εν τω μεταξύ, η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε ένα 33σέλιδο βιβλίο υπό τον τίτλο "Από τα λεφτά υπάρχουν, στα δεσμά του Μνημονίου - ΠΑΣΟΚ: ένας χρόνος στην εξουσία", το οποίο βασίζεται στο βίντεο που προβλήθηκε πριν από τη συνέντευξη Τύπου του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ.

Στο εν λόγω βιβλίο παρατίθενται δηλώσεις του πρωθυπουργού και στελεχών της κυβέρνησης καθ' όλη τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου, οι οποίες, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, αποδεικνύουν από μόνα τους τις αιτίες για τις οποίες η χώρα κατέληξε στην τρόικα.

Γ. Πεταλωτής: Αμετανόητος και δέσμιος του παρελθόντος ο Αντ. Σαμαράς

"Σήμερα, για ακόμα μια φορά, ο κ. Σαμαράς απέδειξε στους πολίτες πως δεν έχει αντιληφθεί - ή δεν θέλει να αντιληφθεί - την κατάσταση, στην οποία άφησε η παράταξή του τη χώρα, φυγομαχώντας από τα προβλήματα, ένα χρόνο πριν", απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε όσα είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. για τον πρώτο χρόνο της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Ο Γ. Πεταλωτής υποστήριξε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι "δέσμιος του κομματικού του παρελθόντος" και προτέινει αόριστες "δήθεν λύσεις". Χαρακτήρισε "μαγικά" όσα είπε περί μηδενισμού του ελλείμματος μέσα σε ενάμιση χρόνο, λέγοντας ότι δεν πείθουν ούτε καν τα στελέχη της Ν.Δ.

"Απέναντι στις “χειροπιαστές ελπίδες” του κ. Σαμαρά και της ΝΔ εμείς προτάσσουμε τις ρεαλιστικές, συνεπείς και αποτελεσματικές πολιτικές μας και τη δίψα των πολιτών μας για ουσιαστικές αλλαγές σε όλους τους τομείς", κατέληξαν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: