www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Μόνο για φοιτητές πλέον η λέσχη του ΑΠΘ

Mόνο με το πάσο θα γίνεται η σίτιση των φοιτητών στη Λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, λόγω... κρίσης.


"Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, με πρωτοφανείς περικοπές της δημόσιας χρηματοδότησης και καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια ενίσχυσης της Φοιτητικής Λέσχης από πόρους του πανεπιστημίου, πρέπει να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της, καθώς και το δικαίωμα δωρεάν σίτισης για όλους τους φοιτητές, ανεξαρτήτως εισοδήματος", ανακοίνωσε σήμερα το ΑΠΘ.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από κάποιες φοιτητικές νεολαίες, ενώ μέλη των ΕΑΑΚ πραγματοποίησαν διαμαρτυρία, για τον αποκλεισμό απόρων και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων από τη σίτιση.

Στις δύο Λέσχες του πανεπιστημίου γίνεται καθημερινά έλεγχος και καταμέτρηση του αριθμού σιτιζόμενων, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί περίπου κατά το ήμισυ ο αριθμός των ατόμων που
προσέρχονται.

Σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα, ο προϋπολογισμός για τη λειτουργία της Φοιτητικής Λέσχης έφθασε τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία το πανεπιστήμιο διέθεσε 2,7 εκατομμύρια, ώστε να συνεχιστεί η σίτιση και μη δικαιούχων. Καθημερινά σιτίζονταν μόνο σε ένα γεύμα 8 - 10 χιλιάδες άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: