www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Κάνει περικοπές και... επενδύσεις η Sprider

Άμυνα και επίθεση παίζει παράλληλα, η αλυσίδα καταστημάτων Sprider Stores, η δεύτερη μεγαλύτερη μετά τη Zara στην Ελλάδα, προκειμένου να παραμείνει βιώσιμη δίχως να αυξήσει το δανεισμό της.


Η διοίκηση προχωρεί σε αναδιάταξη δυνάμεων και ποντάρει πολλά στη νέα σειρά ειδών ένδυσης και αξεσουάρ σε συνεργασία με τον γνωστό τραγουδιστή, Σάκη Ρουβά (Sakis Private Collection).

Ως προς το σκέλος της άμυνας, η διοίκηση προσπαθεί να μειώσει τα μισθώματα των καταστημάτων που νοικιάζει. «Αν δεν μειώσουμε τις τιμές δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και όλα θα τα πάρουν ξένοι», είπε ο Σάκης Χατζηιωάννου,
πρόεδρος του ομίλου, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο πλαίσιο ενημέρωσης για την πορεία της εταιρείας. Επεσήμανε ότι τα τελευταία χρόνια η Sprider έχει μειώσει τη μέση τιμή των προϊόντων της κατά 40%.

Ο ίδιος ανέφερε ότι όπου δεν μπορεί να έρθει σε συμφωνία για μειωμένο μίσθωμα τότε ο όμιλος εγκαταλείπει το κατάστημα. Αυτό έκανε στην οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ερμού στη Θεσσαλονίκη και σε κατάστημα που είχε στο λιμάνι της συμπρωτεύουσας. Το ίδιο θα κάνει με ένα σημείο πώλησης στη Λεωφόρο Αθηνών. Ενδεικτικά περιέγραψε μία περίπτωση, λέγοντας ότι ζήτησε μείωση ενοικίου σε 130.000 ευρώ από 180.000 ευρώ για την οδό Ερμού, αλλά ο ιδιοκτήτης δεν το δέχτηκε. Όμως βρήκε καλύτερη τιμή στον ίδιο δρόμο.

Η άμυνα που παίζει δεν είναι «αναίμακτη» σε ανθρώπινο δυναμικό. Στις «οικονομίες» περιλαμβάνεται και μείωση προσωπικού. Τον τελευταίο χρόνο που φθάνει το 8%. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της απότομης-υπερβολικής ανάπτυξης τα προηγούμενα χρόνια όπου άνοιγε κατά μέσο όρο 30 καταστήματα το έτος. Σήμερα, o όμιλος Sprider Strores διαθέτει 110 καταστήματα και έχει μερίδιο αγοράς 6% και απασχολεί 1.848 εργαζομένους.

Σε ότι αφορά το σκέλος της «επίθεσης» ανοίγει νέα μαγαζιά, ανακαινίζει τα υπόλοιπα, αλλάζοντας ταυτόχρονα το μοντέλο τους και ελπίζει πολλά στη νέα κολεξιόν του Σάκη Ρουβά. Η οποία θα βγει στην αγορά τέλη Οκτωβρίου με τιμές υψηλότερες από τα λοιπά brands.

Το νέο μοντέλο περιλαμβάνει διαφορετικά τμήματα μέσα στο ίδιο κατάστημα: KIDS για αγόρια και κορίτσια, Aggressive νεανικό casual ντύσιμο (αντρικό και γυναικείο), Soul Rebel casual ντύσιμο (αντρικό και γυναικείο), Emilio Corali επίσημο ντύσιμο και κουστούμια, τμήμα εσωρούχων όπου θα διατίθενται και τα εσώρουχα Belinda, τμήμα αθλητικών που θα περιλαμβάνει και είδη γνωστών φιρμών (adidas. Νike, Champion) τμήμα υποδημάτων και τμήμα SPRIDER Home με είδη για το σπίτι.

Σε ερώτηση για το πώς εξελίσσεται εφέτος η χρονιά ο κ. Χατζηιωάννου είπε ότι τρέχουμε με πτώση 12% και θα είμαστε ευτυχείς εάν κλείσουμε με αυτό το ρυθμό.

Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου, που ήθελαν την εταιρία να κάνει αίτηση ένταξης σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές (στο άρθρο 99) τα χαρακτήρισε φαντασιώσεις. Είπε ότι δεν είναι δυνατό σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον, που δίνουμε καθημερινά μάχη και οι ξένοι δεν δέχονται εγγυητικές ελληνικών τραπεζών να υπάρχουν δημοσιεύματα για μία εταιρεία που συνεχίζει να επενδύει και είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, αποπληρώνοντας 5 εκατ. ευρώ στις τράπεζες εφέτος. Τέλος δήλωσε με δόση υπερβολής ότι αν η εταιρεία κλείσει θα είναι η τελευταία στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: