www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Σεισμός 7,7 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Σεισμός 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χτύπησε στα ανοικτά των ακτών της Ινδονησίας την Τετάρτη λίγο μετά τη μία, ώρα Ελλάδος, προκαλώντας δύο μικρά τσουνάμι, σύμφωνα με την Ινδονησιακή Μετεωρολογική και Γεωφυσική Υπηρεσία.


Δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς ενώ αναφέρθηκε διακοπή της ηλεκτροδότησης σε κάποιες περιοχές.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν ανοιχτά της Σουμάτρα. Είχε βάθος 19,3 μιλίων και η αρχική εκτίμηση για το μέγεθος του ήταν 7,8 Ρίχτερ.

Ο σεισμός, ο οποίος διήρκεσε τουλάχιστον τρία λεπτά, ανάγκασε τους κατοίκους των περιοχών κοντά στη Σουμάτρα να μετακινηθούν προς την ενδοχώρα, σε μεγαλύτερο υψόμετρο, για τον φόβο πρόκλησης τσουνάμι. Σύμφωνα πάντως με τους ειδικούς δεν αναμένεται να χτυπήσει τσουνάμι τη δυτική ακτή της Βόρειας Αμερικής.

Δύο τσουνάμι, στις περιοχές Banyak Island και Teluk Dalam, ήταν μικρά (μικρότερα από 35 cm) και όχι επικίνδυνα. Αρχικά εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για τσουνάμι, ο οποίες άρθηκαν δύο ώρες αργότερα.

Υπενθυμίζεται ότι το 2004, σεισμός μεγέθος 9,1 Ρίχτερ έπληξε στα ανοικτά των ακτών της Σουμάτρα, προκαλώντας ένα τσουνάμι που σκότωσε περισσότερους από 200.000 ανθρώπους σε 14 χώρες. Το τσουνάμι εκείνο προκαλεσε ζημιές αξίας 10 δισ. δολαρίων και τα περισσότερα θύματα από οποιαδήποτε άλλο έχει καταγραφεί.
capital

Δεν υπάρχουν σχόλια: