www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Έργα αναβάθμισης του Εθνικού Κήπου από τη νομαρχία και το δήμο Αθήνας

Προγραμματικές συμβάσεις για έργα στην Αθήνα υπέγραψαν ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός. Παράλληλα, αναφέρθηκαν και στα έργα αναβάθμισης του Εθνικού Κήπου και στην αξιοποίηση του κτιρίου της Ιεράς Οδού για τη σίτιση των αστέγων.


Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση οι κ. Κακλαμάνης και Σγουρός αναφέρθηκαν στην πορεία των διαδικασιών για την αναβάθμιση του Εθνικού Κήπου μετά την ολοκλήρωση της έρευνας του Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το είδος των παρεμβάσεων που απαιτούνται στα θέματα των υποδομών, καθώς και στο θέμα της παραχώρησης για δύο χρόνια μέρους του κτιρίου της Ιεράς Οδού (πρώην Λυσσιατρείο) από την Νομαρχία Αθηνών στο Δήμο Αθηναίων, ώστε να αξιοποιηθεί για την σίτιση αστέγων και άλλων
ευπαθών ομάδων.

Παράλληλα, υπέγραψαν τις προγραμματικές συμβάσεις ύψους πέντε εκατ. ευρώ, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες στις ράμπες ΑμεΑ, πεζόδρομων της περιοχής Ψυρρή και της τοποθέτησης χλοοτάπητα στο γήπεδο του ΡΟΥΦ, ενώ αναφέρθηκαν και στις προγραμματικές συμβάσεις που ενέκρινε πρόσφατα το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Αθήνας και αφορούν την ανέγερση τριών πρότυπων βιοκλιματικών βρεφονηπιακών σταθμών.

Όσον αφορά στον Εθνικό Κήπο, ο νομάρχης Αθηνών τόνισε ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να διατεθούν όλοι οι απαραίτητοι πόροι για να σωθεί ο Εθνικός Κήπος.

Το έργο θα γίνει σε δυο φάσεις.

Α) Η πρώτη φάση θα προβλέπει την δημοπράτηση του έργου από το Δήμο της Αθήνας, προϋπολογισμού 2.900.000 ευρώ για την αναβάθμιση των υποδομών. Παράλληλα θα προκηρυχθεί μελέτη προϋπολογισμού 370.000 Ευρώ για την αποκατάσταση του ζωολογικού κήπου, του βοτανολογικού μουσείου, του χώρου που βρίσκεται το ρωμαϊκό μωσαϊκό και την αποκατάσταση του μαντρότοιχου της Ηρώδου του Αττικού.

Β) Η δεύτερη φάση θα περιλαμβάνει: το έργο που θα παραχθεί από την παραπάνω μελέτη, που υπολογίζεται ότι θα είναι της τάξεως των 3.000.000 ευρώ και η δημοπράτηση του θα γίνει σε επόμενο στάδιο καθώς επίσης και μια μικρή αυτεπιστασία της τάξεως των 200.000 ευρώ για την αποκατάσταση της χλωρίδας και την απομάκρυνση της ξερής βλάστησης.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: