www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

«Λουκέτο» σε επιχειρήσεις στην Αίγινα και στον Πειραιά

Στην απαγόρευση λειτουργίας κέντρου διασκέδασης στην Αίγινα και αποθήκης εστιατορίου στον Πειραιά οδηγήθηκε η Νομαρχία Πειραιά, καθώς λειτουργούσαν χωρίς άδεια και κάτω από απαράδεκτες υγειονομικά συνθήκες.


Οι απαγορεύσεις λειτουργίας αφορούν στο κέντρο διασκέδασης με ανοιχτό μπαρ, ΕΛΠΙΑΝΝΑ που βρίσκεται στην Λ. Καζαντζάκη στην Αίγινα και την αποθήκη στο α' όροφο του Εστιατορίου-Ψαροταβέρνα του κ. Παναγιώτη Σταματάκου, στην οδό Θεμιστοκλέους 228 στην Πειραϊκή. Για τα συγκεκριμένα καταστήματα, οι επόπτες δημόσιας υγείας της Νομαρχίας έκριναν ότι απειλούσαν άμεσα τη δημόσια υγεία.

Συγκεκριμένα για το κέντρο διασκέδασης στην Αίγινα, στην έκθεση αυτοψίας αναφέρεται ότι:

1. Το κατάστημα στερείται άδειας και ίδρυσης λειτουργίας

2. Αποτελείται από μια πρόχειρη ξύλινη κατασκευή επί της παραλίας, στην οποία είναι ευχερής η είσοδος ζώων και εντόμων υγειονομικής σημασίας. Επί της παραλίας είχαν αναπτυχθεί 24 σκαμπό, 28
σταθερά και 6 κινητά καθίσματα και ένα κτίσμα, στο οποίο βρίσκονται τα αποχωρητήρια του καταστήματος και επίσης ένα μπαρ και ένας χώρος παρασκευαστηρίου.

3. Δεν επεδείχθησαν τα βιβλιάρια υγείας του ιδιοκτήτη και της υπεύθυνης του καταστήματος.

4. Εντός του χώρου του ανοιχτού μπαρ υπήρχαν δυο ψυγεία συντήρησης που δεν διέθεταν θερμόμετρα.

5. Ο εξοπλισμός, οι προθήκες και γενικότερα ο χώρος του ανοιχτού μπαρ ήταν ακάθαρτα.

6. Ο εξοπλισμός, το δάπεδο και τα έπιπλα του παρασκευαστηρίου ήταν ακάθαρτα.

7. Οι προθήκες του καταστήματος ήταν ανοιχτές χωρίς τη δυνατότητα να κλείσουν ερμητικά με αποτέλεσμα να είναι ευχερής η είσοδος τρωκτικών και εντόμων υγειονομικής σημασίας και τα σκεύη να εκτίθενται στη σκόνη.

8. Τα δοχεία απορριμμάτων του καταστήματος δεν έφεραν κάλυμμα

9. Όπισθεν του ανοιχτού μπαρ υπήρχε μεγάλος αριθμός διάσπαρτων απορριμμάτων.

10. Εντός της αίθουσας πελατών βρέθηκε ζωντανό αρθρόποδο (κατσαρίδα)

Όσον αφορά στην αποθήκη της ψαροταβέρνας στην Πειραϊκή, διαπιστώθηκε ότι:

1. Στον α' όροφο του κτιρίου, στο ισόγειο του οποίου στεγάζεται το κατάστημα, σε χώρο - διαμέρισμα λειτουργεί αποθήκη χωρίς αυτό να προβλέπεται στην κατεχόμενη άδεια λειτουργίας του καταστήματος.

2. Η αποθήκη παρουσιάζει μη αποδεκτές υγειονομικές συνθήκες. Πρόκειται για χώρο έντονα ρυπαρό, παρουσιάζει φθορές σε τοίχους, δάπεδα, οροφές και υγρασία και κρίνεται ακατάλληλος ως αποθήκη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

3. Εντός της εν λόγω αποθήκης (α' ορόφου) βρέθηκαν ψυκτικός θάλαμος και δυο καταψύξεις οι επιφάνειες των οποίων ήταν έντονα ρυπαρές. Εντός των εν λόγω ψυγείων και καταψύξεων επικρατούσε ακαταστασία, άτακτη τοποθέτηση των προϊόντων (περιέκτες - κούτες με αλιεύματα, περιέκτες - σακούλες με κρεατοσκευάσματα - μπιφτέκια & αλλαντικά), στον δε ψυκτικό θάλαμο υπήρχε συσσωρευμένος πάγος.

4. Βρέθηκε αποχωρητήριο ρυπαρό (δάπεδο, τοίχοι, οροφή), που εμφανίζει έντονα σημεία υγρασίας και αποκόλλησης επιχρισμάτων και με ρυπαρό εξοπλισμό (λεκάνη υγιεινής, νιπτήρα, μπανιέρα)

5. Η σκάλα που οδηγεί στον α' όροφο του κτιρίου (στην εν λόγω αποθήκη) παρουσιάζει φθορές και είναι ρυπαρή.

6. Οι τοίχοι στο χώρο του κλιμακοστασίου είναι επίσης ρυπαροί.

Για τις παραπάνω υποθέσεις υποβάλλεται μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ ενημερώθηκαν αντίστοιχα ο Δήμος και το Λιμεναρχείο της Αίγινας, ο Δήμος και το Α.Τ. Πειραιά για την υλοποίηση των αποφάσεων.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: