www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ευ. Βενιζέλος: Εκλογίκευση του ΦΠΑ στην εστίαση στο νέο φορολογικό


Σε «εκλογίκευση» των συντελεστών του ΦΠΑ στο χώρο της εστίασης σκοπεύει να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο - το οποίο στόχος είναι να παρουσιαστεί το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβριο- θα υπάρξει «εκλογίκευση» στους συντελεστές του ΦΠΑ για την εστίαση. Σημείωσε μάλιστα ότι εφόσον αποκατασταθεί η ισορροπία στα μεγέθη του προϋπολογισμού τα μέτρα του εφαρμοστικού δεν αποκλείεται να ανασταλούν από το φθινόπωρο και να ισχύσει το νέο φορολογικό.

Ερωτηθείς αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, υπενθύμισε ότι στη συνεδρίαση του ΚΤΕ είχε μιλήσει στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για «εθνική υποχρέωση». «Για κομματική πειθαρχία δεν ξέρω, να ρωτήσετε το κόμμα» πρόσθεσε.

Επίσης ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε για την τηλεδιάσκεψη που είχε με την Ελβετίδα ομόλογό του για το θέμα των καταθέσεων. Όπως ανέφερε, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία ήδη βρίσκονται σε
προωθημένες συζητήσεις με την Ελβετία για να την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τον εντοπισμό των καταθέσεων, και ότι στο γκρουπ αυτό θέλουμε να ενταχθούμε κι εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: