www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Αποχωρεί από την Ελλάδα η Aldi

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει αποχωρήσει από τη χώρα, η γερμανική αλυσίδα λιανεμπορίου Aldi Hellas. Στον αέρα οι 700 εργαζόμενοι, καθώς εκπρόσωπος της εταιρείας απέφυγε να τοποθετηθεί για το μέλλον τους


Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει αποχωρήσει από τη χώρα, η γερμανική αλυσίδα λιανεμπορίου Aldi Hellas, καθώς όπως ανακοινώθηκε στο προσωπικό της, ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης.


Τα σούπερ μάρκετ, με σημερινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι "ήδη διεξάγονται συνομιλίες με
ενδιαφερομένους για την εξαγορά και τη συνέχιση των δραστηριοτήτων".

"Ο όμιλος επιχειρήσεων ALDI Sued θα επικεντρωθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου του στις υπόλοιπες εννέα χώρες (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, ΗΠΑ, Αυστραλία), όπου δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία, με συνολικά 4.200 καταστήματα", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της γενικής διεύθυνσης του ομίλου.

Πέρα από τη μείωση της κατανάλωσης, η εταιρεία δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί τα Lidl στον τομέα των σούπερ μάρκετ χαμηλού κόστους. Η Aldi συνεργάζεται για την παραγωγή προϊόντων με περισσότερες από 130 βιομηχανίες στην Ελλάδα και έχει 38 καταστήματα.

Μέχρι στιγμής οι 700 εργαζόμενοι της εταιρείας είναι στον αέρα, καθώς δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν τα καταστήματά της θα εξαγοραστούν από άλλη εταιρεία ή αν θα μπει λουκέτο.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας δε θέλησε να προβεί σε περαιτέρω διευκρινίσεις, όσον αφορά στο τι εννοεί με τον όρο "συνέχιση δραστηριοτήτων" ή για το τι θα απογίνουν οι περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι του ομίλου επί ελληνικού εδάφους.

Κύκλοι της αγοράς σημειώνουν ότι το κλείσιμο των καταστημάτων θα γίνει σταδιακά μέχρι το τέλος του 2010. Υπενθυμίζεται ότι, το 2008, η Aldi είχε ανακοινώσει συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ελληνική αγορά, σε χρονικό ορίζοντα δεκαετίας, εντός της οποίας στόχος ήταν να λειτουργήσουν 400 καταστήματα ανά τη χώρα.

Μόνο στη Θεσσαλονίκη, προβλεπόταν να δημιουργηθούν 80-100 καταστήματα, ενώ στο επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβανόταν και η δημιουργία πέντε κέντρων logistics (σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αθήνα, Λάρισα και Κρήτη), τα οποία θα τροφοδοτούσαν τα καταστήματα της γερμανικής αλυσίδας.

Η απόφαση της Aldi Hellas, έρχεται μετά την αποχώρηση της Plus το 2009, αλλά και την είδηση για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σούπερ μάρκετ Ατλάντικ και είναι ενδεικτική του οικονομικού τοπίου που έχει διαμορφωθεί στη χώρα.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: